Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), har siddet på posten siden seneste valg.

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), har siddet på posten siden seneste valg.

Rådmand:

“Der kommer flere socialt udsatte til”

Thomas Medom (SF) forsøger at tage presset af Klostertorv med forskellige tiltag, blandt andet ny social vicevært

Af
Jannik Schiermer Poulsen

I halen på den debat, som har været omkring uro og kanyler på Klostertorv, har Lokalavisen talt med rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF) for at høre hans syn på sagen.
“Jeg synes, det er vigtigt at sige, at problemerne på Klostertorv ikke er så store, som de bliver blæst op til. Men der kommer flere udsatte til, og det kan vi ikke undgå. Dog skal vi selvfølgelig komme uacceptabel adfærd til livs,” siger rådmanden og fortsætter:
“Jeg håber, at den grønlandske varmestue fortsat kan tage noget af presset af Klostertorv. Og så har jeg store forhåbninger til, at den nye terrasse ved Kirkens Korshær kan skabe lidt ro i området, når den åbner til sommer.”

Løsning nu og her

Der er dog håb forude i forhold til kanylerne på Klostertorv, også hvis det ikke bliver muligt at få løst problemerne så billigt, som man har kunnet gøre tidligere.
“Vi får snart en afklaring på den sociale vicevært (en ordning, hvor kommunen har haft en seniorjobber tilknyttet til at holde området rent, red.). Det ville være ærgrerligt, hvis vi ikke kan køre videre med den hidtidige ordning, men der må ikke opstå sådanne huller i ordningen, som der er nu. Så må vi finde en anden og desværre dyrere løsning,” fastslår rådmanden.

Uundgåelige problemer

Thomas Medom påpeger, at der nok altid vil være udsatte på Klostertorv, blandt andet på grund af Kirkens Korshærs størrelse og betydning.
Samtidigt håber han dog på at terrassen kan afhjælpe problemerne.
Der er mange typer af socialt udsatte i byen, som har forskellige behov, og antallet stiger.
“Der er en overrepræsentation af socialt udsatte i Aarhus, målt op imod dens størrelse, og det har der altid været. Men der kommer flere til,” siger rådmanden.
En del af forklaringen på stigningen er, at der kommer flere arbejdsløse østeuropæere, som kommunen hverken må eller kan hjælpe, da det dels er et EU-anliggende, og at man frygter, at for gode vilkår vil tiltrække flere.
“Og så har vi en gruppe af unge, socialt udsatte, som holder til i Mølleparken. Der forsøger vi at sætte ind med mandsopdækning, så de kun får én person at forholde sig til i forhold til det offentlige. Dét, og så tiltag med blandt andet bostøtte, har haft en positiv effekt,” forklarer han.
Der har, fra blandt andet stadsarkitektens side, været et ønske om, at de socialt udsatte skal have nogle flere steder i byen, hvor de kan sidde uforstyrret og uden at forstyrre omgivelserne alt for meget.
“Det er mig bekendt et byrådsforslag, som stadsarkitekten arbejder med, og vi venter spændt på en konklusion på undersøgelserne. Jeg åbnede tre væresteder i mit første år som rådmand, og jeg er absolut tilhænger af flere væresteder.”

null

Publiceret 24 March 2015 07:00