17-årige Nicolaj Kandborg fra Hasselager er i år begyndt at køre i Legend Car-klassen i håb om, at han kan komme til at køre Le Mans en gang i fremtiden.

17-årige Nicolaj Kandborg fra Hasselager er i år begyndt at køre i Legend Car-klassen i håb om, at han kan komme til at køre Le Mans en gang i fremtiden.

Hasselager-gut kører efter Le Mans

Nicolaj Kandborg vil være med til Le Mans inden år 2020. Han har skiftet fra gokart til Legend Car

Af
Camilla Olesen

Han har droppet tanken om at køre Formel 1, men til gengæld har han sat sig et nyt mål: Senest i år 2020 skal han være med i Le Mans.
17-årige Nicolaj Kandborg fra Hasselager har de seneste mange år kørt gokart og været måde nordisk og dansk mester, men han har indset, at hvis han skal videre i motorsportsverdenen, så kræver det et skifte.
Derfor kører han nu i Legend Car-klassen, der er næste step efter gokart.
“Jeg skulle prøve noget nyt, og min drøm er at blive professionel og komme med til Le Mans. Jeg kunne også have stræbt efter Formel Ford, men det er meget dyrere, så det kan ikke lade sig gøre,” fortæller det unge stortalent.
En sæson som Formel Ford-kører vil koste 500.000 kroner, og en sæson i Legend Car koster 250.000 kroner, oplyser Nicolaj. Og den halve million kan han ikke skaffe hver sæson, heller ikke selv om han er et åbenlyst talent på banen.
Men sådan er det i motorsport, fortæller han. Hvis ikke du har penge, kan du have nok så stort et talent, men det hjælper ikke, hvis ikke du har en masse penge.
Han kan dog godt mærke, at han ikke længere er helt så ukendt inden for motorsport som tidligere.
“Jeg er ved at have bygget et navn op. Jeg har fået 25 sponsorer i år, og det er rigtig dejligt, at der er nogen, der bakker mig op. Vi (familien, red.) kan ikke klare det alene, så det er rigtig fedt, men det tager tid at bygge et netværk op,” siger det unge motortalent.

Ingen fester

Nicolaj bruger rigtig meget tid på sin sport, men hvis han skal have testkørsel, koster det hver gang 10.000 kroner, så derfor bruger han tid på at køre i en simulator og derudover styrketræner han, løber og cykler.
“Ja, fester er der ikke meget af,” siger han med et smil.
Når han ikke træner, går han i 10. klasse på Rundhøjskolens ESAA-klasse, og han har planer om at tage en HG-uddannelse, da han gerne vil beskæftige sig med salg og handel.
“Jeg bliver nødt til at have en plan b, hvis ikke jeg kommer til at leve af motorsporten. Det er rart at have noget at falde tilbage på,” fortæller Nicolaj.Kandborg

Hans team hedder Kandborg Racing
Hans mål er at blive den bedste af de nye kørere i Legend Car (kaldet rookie)
En gokart kan køre 120 kilometer i timen
Hans nye bil i Legend Car kan køre 200 kilometer i timen
Han har 25 sponsorer i år, hvor Susanne - Focus on Care er hovedsponsor
Han kører sit første træningsløb i Padborg 18. april

Publiceret 23 March 2015 16:00