arkivfoto

arkivfoto

Forskningsprojekt til aarhusianske børnefamilier

Førstefødte børn i Aarhus vil i fremtiden blive mødt af en far og mor, der er mere velforberedte til at tage imod den lille ny end i dag.

Sundhedsplejen i Aarhus Kommune søsætter i disse dage et storstilet forskningsprojekt, Familieiværksætterne, som skal dokumentere indsatsen af en ny måde at ruste kommende forældre til livet med små børn.
Alle par, der venter deres første barn, kan blive en del af forskningsprojektet, som tilbydes i samarbejde med Trygfondens Børneforskningscenter, Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.
Forældrene vil i grupper blive tilbudt oplæg af eksempelvis sundhedsplejerske, psykolog, tandplejer, pædagog, bankrådgiver, advokat eller fysioterapeut, hvorefter de, med udgangspunkt i oplæggene, taler om forældreskabets glæder og udfordringer
”Familieiværksætterne er et klokkerent eksempel på at undersøge, hvorvidt tidlig indsats virker. Det kan være en stor omvæltning at få sit første barn og stifte familie. Jeg tror på, at vi med Familieiværksætterne ruster forældrene bedre til deres første barn – til gavn for børnene og familiens samlede trivsel. Jeg er også sikker på, at forældrene vil have glæde af at udveksle erfaringer med andre forældre, få professionel vejledning, og tage stilling til egne værdier og prioriteringer, så de og børnene måske undgår problemer senere,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, i en pressemeddelelse.
Der er gode erfaringer med lignende projekter fra blandt andet Sverige og andre danske kommuner, men ingen har endnu forskningsmæssigt dokumenteret effekten, som man gør i Aarhus.
Det langsigtede mål er at give familierne så god en start, at man undgår senere foranstaltninger, der kan have store menneskelige og økonomiske omkostninger.
Modsat de traditionelle mødregrupper inviteres fædrene med i de nye tilbud.

null

Publiceret 23 March 2015 13:45