Jan Ravn (SF) undrer sig over, at rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF) tager let på kontrollen af kommunens sociale klausuler.

Jan Ravn (SF) undrer sig over, at rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF) tager let på kontrollen af kommunens sociale klausuler.

SF:

”Jette Skives fjendtlighed er underlig”

Socialdemokraterne og SF vil have skærpet kontrollen med de sociale klausuler

Af
Louise Nyvang Burmeister

Flere byrådspolitikere i Aarhus kræver nu, at kommunen skærper sin kontrol med de sociale klausuler, der indgås med private firmaer, som vinder udbudsopgaver.
Og borgmester Jacob Bundsgaard (S) præciserer i en e-mail til rådmand Jette Skive (DF), at det er hendes ansvar at tjekke om de sociale arbejdsklausuler overholdes.
Reaktionen kommer efter en artikel i Lokalavisen Aarhus 3. marts, hvor en ekspert i offentlig udlicitering kritiserer, at rådmanden for Sundhed og Omsorg ikke sørger for at kontrollere, at de sociale klausuler overholdes.
Byrådspolitikeren Jan Ravn (SF) vil have sagen undersøgt grundigt.
“Jeg vil gerne have, at rådmanden får sit ansvar indskærpet. Jeg synes, det er underligt, at vi har en rådmand, der er så fjendtlig over for ordnede forhold på vores arbejdsmarked. Kommunen skal ikke medvirke til social dumping, og det kan man frygte vil ske, hvis man har så afslappet en holdning til reglerne, som rådmanden giver indtryk af at have,” siger Jan Ravn, der sidder i sundhed- og omsorgsudvalget.
SF'eren har i en e-mail til Juridisk Service bedt afdelingen undersøge, om der er overensstemmelse mellem de beslutninger, byrådet træffer, og praksis i magistraten for Sundhed og Omsorg.

Blev rystet over artiklen
Ango Winther (S), der er næstformand i sundhed- og omsorgsudvalget, reagerede prompte på artiklen i Lokalavisen i sidste uge.
”Jeg var rystet over at læse, at rådmanden ikke tjekker, om de aftaler, hun indgår med private firmaer, bliver overholdt. Jeg vil på mandag (i går, red.) til næste møde i sundhed- og omsorgsudvalget spørge Jette Skive, om ikke hun har tænkt sig at overholde de spilleregler, der er, når kommunen indgår offentlig licitationsaftale,” siger Ango Winther.
Artiklen giver ligeledes socialdemokraten anledning til at bekymre sig om andre aftaler om udlicitering af offentlige opgaver.
Driften af Lokalcenter Bøgeskovhus i Viby, der omfatter 122 pleje- og ældreboliger, aktivitetslokaler og café blev i september overtaget af en privat partner.
”Her vil jeg også sikre mig, at rådmanden sørger for, at de ansatte har det godt. Den sikkerhed skal vi have,” siger Ango Winther og tilføjer:
“Tillid er godt, men kontrol kan i nogle tilfælde være bedre.”
Hvis Ango Winther ikke får tilstrækkelige svar fra rådmanden, vil han have byrådet til at reagere.
”Så vil jeg forelægge byrådet sagen, for at vi kan få skærpet kontrollen på det her område,” siger Ango Winther.
Mandagens møde i sundhed- og omsorgsudvalget blev afsluttet efter redaktionens deadline.

Ango Winther (S) vil have svar fra rådmanden på udvalgsmødet.

Ango Winther (S) vil have svar fra rådmanden på udvalgsmødet.

Publiceret 10 March 2015 09:00