Kædedirektør for Kvickly Søren Steffensen præsenterede virksomhedens nye strategi for medarbejderne.

Kædedirektør for Kvickly Søren Steffensen præsenterede virksomhedens nye strategi for medarbejderne.

Overskud:

Kvickly vil udvide i Aarhus

Supermarkedskæden Kvickly vil åbne flere butikker i Aarhus for at kunne give Føtex kamp til stregen

Af
Af Kasper Heide Lund

450 forventningsfulde mennesker var onsdag aften samlet i sal et i Cinemaxx.
I modsætning til andre aftener i denne tid, så var det dog ikke 'Fifty Shades of Grey', biografgængerne havde i vente. I stedet var salen fyldt med ansatte fra byens fem Kvickly-butikker, der alle var samlet for at høre om fremtidens strategier fra kædens direktør Søren Steffensen.

En god nyhed

Det var en glædelig nyhed, han kunne fortælle de knap 500 ansatte. For første gang i Kvicklys 53-årige levetid gav kæden nemlig sidste år overskud. Størrelsen på overskuddet bliver først offentliggjort i slutningen af marts, men direktøren kunne alligevel løfte sløret lidt for, hvilket regnskab der er i vente.
”Jeg kan fortælle så meget, at forbedringen i Kvickly i forhold til 2013 er på omkring 70-80 millioner. Så det er en eksorbitant forbedring,” siger Søren Steffensen.

Flere butikker på vej

Den positive nyhed ser samtidig ud til at få stor betydning for Aarhus. For mens de sidste 15 år har budt på et underskud på mere end to milliarder kroner, så er det målet, at Kvickly ved udgangen af 2017 kan præsentere et overskud på hele 125 millioner. Sker det, vil det samtidig betyde flere butikker i blandt andet Aarhus.
”Det bliver ikke før efter 2017, men der kan man også godt forvente flere butikker. Det er jo vores værste konkurrent Føtex' hjemby, og man skal jo slå folk på deres hjemmebane, før det er rigtig sjovt,” siger Søren Steffensen med et glimt i øjet.
Selvom der tidligst bliver ekspanderet på butiksfronten om tre år, så har Kvickly-direktøren alligevel allerede udset sig, hvor de fremtidige butikker bør ligge.
”Der er ingen tvivl om, at vi skal nord på igen. Vi skal op til Egå, for der kan vi gøre meget mere. Vi har været der førhen, men åbenbart ikke været særlige succesfulde. Jeg tror dog stadig på, at det er et område, hvor vi simpelthen bør være.”

Investeringer på vej

Selvom der bliver holdt igen med at åbne nye Kvickly-forretninger, så betyder det dog langt fra, at der ikke bliver investeret i kædens butikker de næste tre år.
”Vi har mange gode butikker, der trænger til et løft, så det vil vi i stedet bruge vores investeringskroner til.”
De investeringskroner får de fem butikker i Aarhus også glæde af. Til at starte med har ledelsen lige godkendt planerne for en ombygning af Kvickly i Veri Centeret, mens butikkerne i både Viby og Bruuns Galleri er de næste i rækken til at blive moderniseret.
”Vi har store planer med Viby, og vi kigger på, hvordan den kan gøres endnu bedre. Butikken i Bruuns Galleri står også for tur. Med den store frekvens af kunder den har, så er det den butik i Aarhus, der oftest skal have et ansigtsløft,” siger han.

null

Publiceret 10 March 2015 07:00