Camilla før forandringen.

Camilla før forandringen.

Sådan snyder du dig til kurver ved hjælp af tøj

Dyrlæge fik hjælp til ny stil med former, som både kan være praktisk og chik og til at operere i

Af
Ina Bjerregaard

Camilla Agger på 42 er uddannet dyrlæge og mor til to samt bonusmor til yderligere to børn. Med egen praksis og stor familie har hun en travl hverdag, som ofte kræver praktisk tøj. Men det var Camilla blevet træt af, så hun skrev til Lokalavisen:
"Jeg melder mig til konkurrencen fordi, jeg ofte ender i det samme tøj og med den samme frisure. Nok fordi modet og ideerne mangler, når jeg er ved frisøren eller ude at købe nyt tøj. Mine udfordringer består i, jeg ikke har så mange former og føler, det kan være begrænsende for mit tøjvalg. I mit job som dyrlæge er der også nogle praktiske aspekter at tage hensyn til, så det kan virke lidt uoverskueligt at se andre muligheder. Derfor ville det være totalt fedt med nogle brugbare input og en skub i den rigtige retning."
Desuden er Camilla er 173 cm høj - slank/atletisk af bygning, vejer 63 kg og er en størrelse 36/38. Hun beskriver selv sin stil som casual eller klassisk. Og så synes hun, at hun er håbløs til accessories, derfor bruger hun dem sjældent.

Helt kort eller page

Camilla kom i stolen hos frisør Gitte, og de fik en lang snak om hår. Camilla har mistet en del hår i en periode, men nu er det ved at vokse ud igen, dog var det noget tyndt i de lange spidser. Derfor blev Camilla og Gitte enige om, at der skulle klippes en del af, frem for blot en page-frisure.
Mens Gitte går i gang med håret, fortæller Camilla om, at hun er mest spændt på håret ved make-overen.
"Og så glæder jeg mig til at få andres øjne på min stil og de udfordringer, jeg synes, jeg har. For jeg ender ofte i det samme eller med at gå uforløst fra frisøren, fordi der ikke rigtig er sket noget alligevel," siger Camilla.
Hun ender med en skarp korthårsfrisure, stadig med lidt langt pandehår.
"Det kan nemt sættes op med en hårnål, når Camilla skal operere. Men det klæder Camilla utrolig godt at få en karakterfyldt frisure, for den fremhæver hendes kæbeparti, som er meget fint. Men det er jo det som en kort-hårs frisure kan fremfor langt hår, der typisk ender lidt her og der og så i en hestehale," siger Gitte.

Sidste hånd på læbestiften

Sidste hånd på læbestiften

Lidt men godt

Udover klipningen har Gitte beholdt det meste af Camillas egen farve, men har desuden lagt tre farver striber i pandehåret.
Dernæst går Dorthe i gang med make-up og fortæller, at Camilla med fordel kan bruge en cc-cream, som er en form for dagcreme, som dog er lidt mere dækkende og korrigerende. En mørk øjenskygge, som giver mere dybde end blot mascara og så altid markere øjenbrynene, for det står så godt til den nye frisure. Lidt farve og gloss på læberne, og så skal Camilla i gang med at prøve tøj.
Mens Camilla trækker i det første sæt fortæller Dorthe, hvordan hun og Gitte har valgt tøjet til den travle dyrlæge.
"Camilla er jo en flot, høj, slank, veltrænet kvinde, som er kørt fast i det samme. Da Camilla har en aktiv hverdag med børn, der skal ud af døren om morgenen og et job, hvor hun skal operere dyr, så hun har ikke tid, ej heller lyst til at være alt for pyntet. Men vil jo gerne være smart. Camillas stil er afslappet og enkel, og det er vi blevet i, for at bevare Camilla, så hun stadig føler sig tilpas, og så har vi krydret det lidt på forskellige måder."

Den skarpe linje i den nye frisure.

Den skarpe linje i den nye frisure.

Figur til det meste

"Vi syntes, at Camilla skal gå med lidt mere tætsiddende tøj for at vise noget mere figur, og da hun er super veltrænet, er det da bare at vise sine tonede arme. Derfor har vi valgt en tæt kjole med bare arme i første sæt, den viser figur og flotte arme. Samtidig gør vi den hverdagsagtig med en denimvest, grove strømpebukser og rå støvler. Man kunne også bruge denne kjole med tynde strømper og stilletter, og så er det pludselig en festkjole. Vi har anbefalet Camilla at begynde at bruge nederdele, fordi det giver hende et andet look at spille på end ‘bare' jeans hver dag. For en nederdel i jersey eller andet stretchmateriale, med grove strømpebukser til er jo også hverdag. Og ikke mindst behageligt at have på. Vi har leget med accessories i form af flere armbånd på armen af gangen, da det giver et mindre pyntet og fint look. Et tørklæde om halsen og en halskæde er også en god kombination, som giver enormt meget til ens look, men på ingen måde virker for overpyntet, som det faktisk kan virke, hvis man kun har en halskæde på.
Camilla har mørkt hår og øjne og kan derfor bære masser af farver med fordel. Vi har også valgt en hvid skjorte med flagermus ærmer, mest for at vise at man sagtens kan være både hverdagsagtig og super cool i en hvid skjorte. De fås nu om dage i mange udformninger nemlig. Og så et par anderledes bukser til, stump bukser med masser af vidde, denne type bukser kommer vi til at se rigtig meget til fra nu af," siger Dorthe.

En glad Camilla med sit nye look.

En glad Camilla med sit nye look.

Perfekt frisure

Da Gitte og Dorthe er færdige med hele seancen, spørger de Camilla, hvad hun synes om det hele.
"Jeg super glad for mit nye look. Det er helt perfekt med det korte hår, selv om det er kortere, end jeg regnede med. Og så har jeg fået fylde tilbage i håret. Jeg har fået nogle gode make-up-tip, og jeg skal hjem og eksperimentere med accessories og med at mikse mit tøj på nye måder. Så det har alt i alt været en rigtig god oplevelse med de søde stylister og Lokalavisen. Jeg føler, jeg har fået det "spark" jeg manglede - og føler mig igen smart og frisk at se på.

Sæt 1.

Sæt 1.

Sæt 2.

Sæt 2.

Publiceret 07 March 2015 16:00