Sådan bevarer du lysten til sex i et forhold

Brevkassekribent og psykoterapeut udgiver bog om kunsten at leve i et parforhold

Af
Ina Bjerregaard

Synes du nogen gange, det er svært at huske, hvorfor du bor sammen med den, du nu bor sammen med? Eller forstår du ikke, hvorfor du og din partner skændes om ligegyldige ting? Så er der hjælp at hente her. For Kirsten Ahlburgs nys udkommede bog om parforhold og seksualitet han en del af svarene. Bogen hedder “Kærlighed kræver knofedt” og er på 275 sider.
Kirsten Ahlburg har været privatpraktiserende psykoterapeut samt psykologi- og samlivsskribent og brevkasserådgiver i 15 år og har skrevet for blade som I Form, Forældre og børn, Alt for damerne samt Østjysk Weekend, hvor hun i flere år var brevkasserådgiver og klummeskribent. Og så har hun været gift tre gange.

Sæt tid af

"Det er derfor, jeg ved, hvad jeg taler om og kan rådgive om parforhold," siger hun og slår en høj latter op. Hendes seneste ægteskab har varet i 21 år, så noget må hun gøre rigtigt.
"Vi er meget opmærksomme på at bruge tid på "os". Torsdag aften er altid par-aften. Forleden var vi trætte, så der sad vi blot foran pejsen med hinanden i hånden, drak Bailey og spiste chokolade, mens vi hørte musik. Og var bare sammen. Og så er søndag eftermiddag vores udedag," forklarer Kirsten. Og fortsætter:
"I et længere parforhold kan det være svært at bevare gnisten, og flere og flere mister lysten til sex. Jeg kommer med mange gode råd til, hvad man kan gøre for at få lysten tilbage. Men skal man altid kæmpe for at have et sexliv i parforholdet? Hvad nu, hvis begge parter i bund og grund ikke har lyst? Kan det så lade sig gøre at have et godt parforhold? Helt sikkert! Men det er tabu, og det skriver jeg om i bogen."

Cover fra den nye bog

Cover fra den nye bog

De kommanderende kvinder

Kirsten Ahlburg kommer også ind på andre emner – forelskelse, nærhed, utroskab, kommunikation, forskellighed, skænderier, stedfamilier - og så dating.
"Det er den nye måde, vi møder hinanden på, og mange er faktisk rigtig usikre på, hvordan man skal tackle det."
Også Kirsten Ahlburgs medsøstre får et par ord med på vejen i bogen, der forsøger at gøre op med vanetænkning og emner præget af tabuisering og berøringsangst.
"Der er mange veluddannede, selvsikre kvinder, som forgæves søger en partner. Nogle af disse kvinder kan virke meget kontrollerende og styrende. De ved, hvad de vil have, men deres adfærd skræmmer ofte mændene langt væk. Nogle benævner ligefrem disse kvinder som militante. En to – en to, gør hvad jeg siger! Det går bare ikke i et parforhold," siger Kirsten Ahlburg.
Bogen indeholder desuden guldkorn fra alle hendes år i medierne med essays og brevkassespørgsmål og svar samt nye essays.


Faktaboks:
Kirsten Ahlburg
"Kærlighed kræver knofedt"
275 sider
Pris: 249 kroner
Kirsten Ahlburg er mest kendt for sine bestsellere "Ikke i aften, skat!" og "Lyt til dig selv."

null

Publiceret 07 March 2015 12:00