Eleverne havde lagt et stort arbejde i modeshowet, hvor de fremviste det donerede tøj, som efterfølgende blev bortauktioneret.

Eleverne havde lagt et stort arbejde i modeshowet, hvor de fremviste det donerede tøj, som efterfølgende blev bortauktioneret.

Teenagere, modeshow og samfundssind

60 elever fra Aarhus Købmansskole afviklede modeshow og auktion til fordel for byens socialt udsatter borgere

Af
Jannik Schiermer Poulsen

Foyeren i Musikhuset er normalt fuld af det grå, kulturforbrugende guld eller elegante mennesker klædt på til en god aften.
Denne eftermiddag afviger dog det vanlige, for foyeren er fuld af teenagere med fokuserede miner, da stedet lægger hus til en auktion til fordel for Kirkens Korshær.
Det er kulminationen på 60 elever fra Aarhus Købmandsskoles arbejde gennem to måneder.
De har samlet tøj og effekter ind, skaffet sponsorer, inviteret gæster og sørget for aktiviteter.
Nu må det vise sig, om det hele har været umagen værd.

Øvelse og virkelighed

Jan Bandsberg, som underviser de unge til dagligt på skolen i Risskov, er godt tilfreds med forløbet.
“I det store hele er det en flot indsats, de unge har lagt. Vi kan selvfølgelig godt se skønhedsfejlene, men eleverne har kæmpet, og de har fået nogle erfaringer inden for projektledelse, planlægning, problemhåndtering og budgetter, som de kan tage med sig videre. Og så har vi gjort det for nogen,” forklarer Jan Bandsberg og henviser til de socialt udsatte, som overskuddet går til.
Morten Aagaard, som er leder af Kirkens Korshær i Aarhus, er også taknemmelig for indsatsen.
“Det er fantastisk, at fremtidens kapitalister lærer at støtte op om de allersvageste. Jeg bøjer mig i støvet for, at en skole, som udklækker den kommende elite, lærer eleverne at udvise samfundssind,” siger Morten Aagaard.

Aftenen bød også på dans, boder og musikalske indslag.

Aftenen bød også på dans, boder og musikalske indslag.

Modeshow og auktion

Dagens hovedevent bliver skudt i gang med et par akustiske musiknumre, hvorefter eleverne får fremvist det donerede tøj på elegant vis.
Derefter bortauktioneres både tøj og andre donationer, som tæller alt fra en uge med en Smart-car til kunsttryk.
“Det har været spændende at skulle skaffe sponsorer og kontakte virksomheder. Det har været svært, især i starten,” siger Mads Hansen, som er en af de 60 elever bag foretagendet.
Den efterfølgende auktion gav tilskuerne mulighed for at gøre en god handel, og det må man sige, at folk gjorde.
Alt i alt indbragte arrangementet 12.467 kroner, som forhåbentlig kan komme til god nytte ved Kirkens Korshær.

En god oplevelse

Manden bag hele projektet, Smarteyes-direktør Niels Adolfsen, gør status over projektet:
”Det har været en spændende oplevelse at være med til, og det er dejligt, at der kunne samles så mange penge ind. Og det var godt, at deres hårde arbejde mundede ud i et flot show,” siger han og fortsætter:
“Og så er det godt, at de unge har fået et indblik i, at ikke alle er så privilegerede. som de selv er. Det har været et fantastisk samarbejde med Kirkens Korshær, som virkelig har været inspirerende.”
Pengene vil blive brugt i Kirkens Korshærs varmestuer i Aarhus til mad og tøj til de mange hjemløse, psykisk syge, alkoholikere og stofmisbrugere.

null

Publiceret 05 March 2015 09:00