Sommerkursus giver ny chance for en erhvervsuddannelse

Tilbud om et to ugers intensivt sommerkursus skal give 60 unge mulighed for et fagligt løft og optagelse på en erhvervsuddannelse selvom de ved skoleårets afslutning ikke opnåede de adgangsgivende karakterer.

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Et nyt tilbud om to ugers intensiv sommerkursus er målrettet de elever, som ikke har opnået adgangsgivende karakter til en erhvervsuddannelse, men som er motiverede til at yde en ekstra indsats for at komme videre i uddannelse.
Målet er, at eleverne efter to ugers undervisning kan bestå den erhvervsrettede
afgangsprøve, som er på niveau med folkeskolens afgangsprøve, men har en mere praktisk faglig toning.
Rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek, glæder sig over det nye initiativ.

”Med sommerkurset kan vi give en gruppe elever det sidste puf, der løfter dem fagligt og motiverer dem til at komme videre med en uddannelse. For mange unge er det først efter afgangsprøven, at de indser, hvad det betyder for deres fremtidige muligheder. Ved at tilbyde et intensivt og individuelt målrettet sommerkursus giver vi disse elever en ekstra chance for videre uddannelse," siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse: 

”Det giver rigtig god mening, at vi så tidligt og hurtigt som muligt får fat i de elever, som har svært ved at bestå afgangseksamen. Jo længere tid, de er væk fra skolen og uddannelsessystemet, desto vanskeligere er det at komme i gang igen. Et sommerkursus kan være det skub, som gør hele forskellen,” fastslår han. 

For at komme i betragtning til sommerkurset skal den unge have en betinget optagelse fra den ønskede erhvervsskole. Derefter er det Ungdommens Uddannelsesvejledning som i samarbejde med erhvervsskolerne fordeler pladserne blandt ansøgerne. Udvælgelsen sker ud fra en helhedsvurdering af ansøgerne. Det er samtidig en forudsætning, at forældrene er en del af forløbet og aktivt medvirker til at motivere og fastholde den unge.

Fakta

Antallet af elever i Aarhus Kommune, der ikke opfylder adgangskravene til en erhvervsuddannelse lå på 266 elever fra årgang 2013 (9. klasse) og 82 elever fra årgang 2012 (10. klasse). I alt er der aktuelt cirka 350 elever, som enten ikke opnår 2 i både dansk og matematik, i enten dansk eller matematik, eller som slet ikke går op til afgangsprøven
i dansk og/eller matematik.

På sommerkurset undervises hver elev i 30 timer pr. uge i to uger. Undervisningen er fokuseret på dansk og matematik, som er de fag, eleverne bliver målt på i forhold til adgangskravene til en erhvervsrettet ungdomsuddannelse.

Kurserne er et samarbejde mellem de kommunale 10. klasses tilbud og Fritids- og ungdoms skoleområdet. Midlerne til at afholde kurserne er tildelt af Undervisningsministeriet.

Publiceret 03 March 2015 16:00