Tre Michelin-stjerner til Aarhus:

"Vi er skide glade og stolte"

Restaurant Frederikshøj, Gastromé og Substans har fået Michelin-stjerner i Aarhus

Af
Af Christina S. Johansen

"Beskeden tikkede ind, og så sprang det hele lidt i luften," fortæller René Mammen, der ejer Restaurant Substans med sin kone, Louise Mammen.
Restaurant Substans er én af de tre Aarhus-restauranter, som i dag har fået en Michelin-stjerne i den nye nordiske udgave af Michelins spiseguide.
Restaurant Frederikshøj og Gastromé fik ligeledes én af de eftertragtede stjerner, mens Restaurant Pondus og Restaurant Hærværk hver har fået en såkaldt Bib Gourmand, der angiver, at det er en god restaurant, som serverer god mad til rimelige priser – altså en form for mini-Michelin på budget.
Det er første gang nogensinde, at der bliver givet Michelin-stjerner udenfor København.

Festen må vente

Klokken ni torsdag formiddag blev stjernerne uddelt, og her befandt René og Louise Mammen sig på Substans' søsterrestaurant Pondus til morgenmad med de ansatte – og så var det altså, at ”det hele sprang lidt i luften”.
”Vi er skide glade, meget stolte og lidt overraskede. Vi har ikke helt forstået det endnu. Vi har bare hænderne helt oppe over hovedet,” siger René Mammen, som med en småforpustet adrenalin-stemme fortæller, at telefonen har ringet og ringet lige siden afsløringen.
Den vilde fest er der dog ikke tid til på dagen for Michelin-stjernen.
”Vi har da drukket champagne, men vi har jo fuldt hus på restauranten i aften, så der bliver ikke så megen fest lige nu. Måske giver vi den en skalle på søndag, hvor personalet har fri,” siger René Mammen og fortsætter:
"Hvad, det kommer til at betyde for restauranten fremadrettet, er svært at sige. Mon ikke der kommer flere besøgende og flere turister, som er villig til at rejse langt efter det."

null

Publiceret 26 February 2015 09:00