“Jeg tror på, at vi finder en løsning på boligsituationen, og jeg er ikke i tvivl om, at vi får lavet en skole,” siger Merete Bech.

“Jeg tror på, at vi finder en løsning på boligsituationen, og jeg er ikke i tvivl om, at vi får lavet en skole,” siger Merete Bech.

Skolestart i år? Ny Tilst-friskole mangler fortsat lokaler

Det er oppe over, hvis ’Friskolen for børn’ skal blive skoleklar til efter sommerferien

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

To forskellige tidligere skoler i henholdsvis Markusminde i Favrskov Kommune og True i Aarhus Kommune er lige nu i 'Friskolen for børns' søgelys. For at kunne begynde friskolen efter sommerferien skal der nemlig snart findes en egnet bygning til skolen.
“Der er ret få steder, hvor det kan lade sig gøre at lave den skole, vi vil. Lige nu forhandler vi med den private udlejer i Markusminde og Aarhus Kommune i True,” siger idé-kvinden til skolen, Merete Moth Bech fra Kasted.
Ved at leje frem for at købe, som, Merete Moth Bech ellers tidligere har fortalt Lokalavisen Aarhus, var planen, kan friskolen begynde med langt færre elever. Så er det pludselig ikke minimum 65 elever, men derimod er de 19, som lige nu er skrevet op, nok til en start.
“Så hvis bygningerne er på plads, begynder skolen efter sommerferien. Dermed får vi også noget erfaring og får arbejdet med pædagogikken. Mange ting kan vi jo først afprøve, når vi er i gang,” siger Merete Moth Bech, som fortsætter:
“Bygningerne skal være klar til juni, for her skal de senest godkendes af brandmyndighederne. Derfor skal vi have en afklaring indenfor halvanden måneds tid.”
Idékvinden er godt klar over, at Markusminde ligger et stykke fra udgangspunktet, som hed en radius på cirka tre kilometer fra Tilst.
“Markusminde er langt ude, men vi håber selvfølgelig, at mange holder så meget af konceptet, at de vil følge med dertil. Så bliver det nok noget med at sætte en bus ind,” siger hun.
“Jeg tror på, at vi finder en løsning på boligsituationen, og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi får lavet en skole - det er absolut sikkert! Hvis ikke i år, så næste år,” fortsætter Merete Moth Bech.
På den nye skole skal alle elever være i bevægelse en time om dagen. Desuden kommer der fællesspisning af økologisk mad - blandt andet grøntsager, som eleverne selv dyrker på skolens jord. Endelig får skolen tilknyttet forskellige værksteder, som skal bruges i undervisningen.
Det hænger sammen med, at undervisningen på skolen ikke skal være stillesiddende. Tanken er, at eleverne har et skema som en fast ramme, men inden for den ramme forandrer tingene sig.

null

Publiceret 26 February 2015 12:00