Før fletningen røg.

Før fletningen røg.

Klippede halv meter fletning af ældre kvinde

Af
Ina Bjerregaard

"Skal jeg nu ikke være den heldige, der får en ekstra julegave? Det er lige, hvad jeg trænger til."
Sådan skrev 73-årige Inger Holm fra Lisbjerg til Lokalavisen Aarhus lige før jul. Og hun var heldig, for det blev nemlig hende, der vandt en dag sammen med to dygtige stylister.
Hun skrev desuden, at hun havde meget langt hår, som hun næsten kunne sidde på, men at hun også drømte om en kvik korthårsfrisure. Faktisk var hun ikke blevet klippet siden hun var 20. Og dengang fik hun også klippet omkring en halv meter hestehale af. Hesthalen havde hun gemt, og det samme ville hun også gøre med denne.
Inger er gift, har to sønner og en perlerække af børnebørn. Hun holder meget af naturen, derfor går hun ofte mere ind for det praktiske frem for det chikke. Hun bor tæt ved skov og elsker at være i haven og rode.
Inger kom i stolen hos Gitte, og så røg fletningen. Hun fik vasket håret og fik en skyllefarve i, og mens den sad i, plukkede Gitte hendes bryn i form.

Mere pandehår

Dernæst fik hun klippet en grafisk linje i håret, og så kom føntørrer frem. Til sidst klippede Gitte godt op i håret for at få bevægelse i, og der blev klippet lidt mere hår til pandehår.
Imens var Dorthe rundt i butikkerne i Latinerkvarteret i Aarhus for at finde tøj til Inger.
Dernæst klarede Gitte make-up og så var det tid til at prøve tøj.
Dorthe og Gitte havde gjort sig mange tanker om Ingers forvandling.
"Inger er jo en voksen dame på 73 år, og hun beskrev sig selv som aktiv og afslappet, samt at man aldrig ville finde glamourtøj i hendes skab. Men at hun samtidig manglede noget inspiration til at finde sin stil. Og for os er det allervigtigste at bevare Inger i denne make-over, hun skal jo helst kunne bruge vores råd allerede fra i morgen og vigtigst af alt, have lyst til det. Så vi tænkte straks klassisk, men afslappet. Ikke for stift og begrænsende. Derfor valgte vi et sæt med bukser i stretch, det gør dem behagelige at have på og udfra de billeder, Inger havde sendt os forinden, vurderede vi, at hun har tendens til at gå i for stort tøj.

Make-uppen rettes til før fotografering. Foto: Ina Bjerregaard.

Make-uppen rettes til før fotografering. Foto: Ina Bjerregaard.

Klassisk og flot

Det er der ingen grund til og disse bukser viser Ingers slanke ben, samtidig med, at de er behagelige og ikke hæmmer hendes aktive hverdag. Til dem valgte jeg en knitrende hvid storskjorte, dels fordi den giver et flot klassisk look og et super godt farvespil med den sennepsgule bluse og sorte bukser. Da den er stor i snittet giver den igen Inger bevægelighed. Den sennepsgule bluse er i jersey, som gør den meget behagelig at have på. Snittet i blusen er firkantet og bredt, men klassisk på en flot nordisk måde og det, synes vi, passer enormt godt til en dame på Ingers alder. Inger har brune øjne og brunt hår og brændte farver er derfor rigtig gode til hende. Den sennepsgule farve fanger også de briller, vi har valgt til Inger rigtig godt, stellet der toner rundt i sort brun og beige. Halskæden fra Pilgrim hiver med den oxyderede kæde farven fra bukser og støvler op og sølvvedhænget står godt til den hvide skjorte og sennepsgule bluse. Støvlerne er igen klassiske, men ved at tage udgaven med slangeskindsprægning, giver man dem lige et ekstra pift.
Den orange kjole er valgt udfra Ingers farver, hun kan bære den, fordi hun har brune øjne og brunt hår og en flot glød i hendes hud.

De seje korte støvler fra Mentor. Foto: Ina Bjerregaard.

De seje korte støvler fra Mentor. Foto: Ina Bjerregaard.

Jakke i strik

Cardiganen hun har udenpå er skåret som en jakke, men er lavet i strik, og det gør, at Inger føler sig hjemme, fordi hun kan bevæge sig i det. Strømpebukserne er i en lækker tyk uldkvalitet med et farvespil af sort og brun, den brune fanger den orange farve fint og også her er Mentorstøvlerne rigtig gode," fortæller Gitte og Dorthe fra Girlslockerroom.
Inger var superglad for forvandlingen.
"Jeg skulle lige vænne mig til, at tøjet sad lidt mere til, men jeg har haft en fantastisk dag og følt mig i gode hænder, og jeg er vældig glad for mit nye hår," siger Inger Holm.

Ingers første, nye sæt. Karrygul bluse samt hvid storskjorte, sorte strækbukser. Alt fra Cos Stores. Foto: Ina Bjerregaard.

Ingers første, nye sæt. Karrygul bluse samt hvid storskjorte, sorte strækbukser. Alt fra Cos Stores. Foto: Ina Bjerregaard.

Dorthe retter til, mens Inger følger med i spejlet. Foto: Ina Bjerregaard.

Dorthe retter til, mens Inger følger med i spejlet. Foto: Ina Bjerregaard.

Rød kjole fra Mads Nørgaard, sort strik og tørklæde fra Malene Birger. Foto: Ina Bjerregaard.

Rød kjole fra Mads Nørgaard, sort strik og tørklæde fra Malene Birger. Foto: Ina Bjerregaard.

Publiceret 21 February 2015 09:00