Kan en elefant lære at danse?

Af
Ina Bjerregaard

Du sidder ved festmiddagen en lørdag aften og synes selv, du er både sød, sjov vittig og klog. Så sker det. Pludselig spørger din bordherre, om du vil med ud og danse.
Og det er på det tidspunkt, at din vittige og morsomme konversation bliver lidt ubehjælpelig, for musikken, der bliver spillet, er med fut i fejemøget.
Og du ved bare, at dine fødder vil få helt sit eget liv, når du står på dansegulvet. Og det er ikke i den gode betydning.
Kender du Mads Langers sang, ”Elephant”? Smuk sang som i omkvædet meget poetisk beskriver, hvordan jeg befinder mig på et dansegulv. (Elefant i porcelænsbutik).
For tankerne ræser, hvor skal jeg sætte fødderne næste gang, og nu gik det galt med armen, og det bliver endnu værre, hvis min gemal forsøger at snurre mig rundt, så mister jeg ret ofte balancen. Og det er ikke kun fordi, jeg er ret forelsket i ham stadigvæk, næe, det er fordi, der ikke rigtig er forbindelse til alle lemmer på en gang, når jeg står på et dansegulv. I hvert fald ikke en koordineret forbindelse. Og så er det, jeg tænker efter de mange sæsoner med Vild med Dans, kan alle lære at danse? Måske. Måske ikke. Jeg tvivler på, nogen kan lære mig det. Men er der nogen, der kan, så vil jeg da være beviset på, at alle kan lære at danse. For hvis jeg kan, så kan alle ...
Jeg har gået på danseskole som lille, og intet af det, jeg lærte, har hængt ved. Næe, giv mig en hest, og så er jeg som en fisk i vandet. So to speak.
Det har nok heller ikke gjort danse-motorikken bedre, at jeg som purung var kæreste med en, der en gang vandt Jyllandsmesterskabet i jitterbug.
Og som ikke var så pædagogisk, når det handlede om at få mig ud på gulvet. Og blive der.
“Ikk den vej, den anden. Kom nu lidt hurtigere, ud til siden, op på tæerne, KOM NU...” Og så videre i den dur.
Ikke nogen succes.
Og derfor skal jeg altid presse mig selv til at danse. Og det tror jeg, jeg måske ville kunne undgå, hvis jeg bare lærte det ordentlig. Men så er vi tilbage ved det springende punkt. Jeg tror jo faktisk ikke på, jeg kan lære det, udover det der hoppen rundt nogenlunde i takt, men totalt uorganiseret.
Så hvis nogen er interesseret i udfordringen, så sig til.
Måske der dermed ikke kommer flere skår i danseglæden.

Med venlig hilsen
Ina Bjerregaard
Weekendredaktør

Publiceret 21 February 2015 12:00