Scene fra forestillingen AR på Aarhus Teater.

Scene fra forestillingen AR på Aarhus Teater.

Reumert-vindende teatertrup klar med ny forestilling

AR handler om de knubs, livet giver, og som ikke kan undgås

Af
Ina Bjerregaard

Fredag den 20. februar har Opgang2 Turnéteater premiere på stykket AR, opfølgeren til Reumertvinderen 4 EVER, der vandt prisen som Årets Børne- og Ungdomsforestilling i 2014. Det sker på Aarhus Teater. Efterfølgende spiller man på Stiklingen frem til og med lørdag den 3. marts.
"Det er en forestilling både for voksne og unge, for det handler om mødet mellem de to grupper," siger Pia Marcussen, der har skrevet og instrueret stykket.
Hun betegner AR som en trackforestilling, der ligger langt væk fra den traditionelle handling i et stykke. Her er det forskellige tracks, der skal appellere til det publikum, der måske ellers synes, teatret kan være lidt tungt.
"Det er også både humoristisk og musikalsk og handler om de ar, vi alle får gennem livet," siger Pia Marcussen.
Ifølge hende går ingen, hverken unge eller gamle nemlig gennem livet uden ar, og det har stor betydning for unge mennesker, hvilke voksne, de møder på deres vej.
"Vi skal have øjnene op for, hvor værdifulde vores unge er. Det kan man få med dette stykke, som helst skal mærke og røre tilskueren.
Vi lever i en tid, hvor alt skal være så glat og perfekt, og vi løber væk fra døden, men når folk går fra teatret, så kan de se, at det er en hyldest til livet, med de knubs og ar, det nu en gang giver. Dermed kan man måske begynde at værdsætte sine ar, i stedet for at forsøge at glatte dem ud. Du kan nemlig ikke fjerne ar, prøver du på det, så kommer der nye," siger Pia Marcussen.
Hun håber, forestillingen kan sætte skub i den måde, tilskueren betragter livet på.
"Jeg håber, det sætter gang i publikums egen historie, så de begynder at mærke dem selv og sætte pris på de mærker, de har."

Der kan komme både fysiske og psykiske ar i mødet med livet.

Der kan komme både fysiske og psykiske ar i mødet med livet.

null

Publiceret 20 February 2015 14:00