Forsvarsminister Nicolai Wammen og borgmester Jacob Bundsgaard er blandt debattørerne på aftenens åbne møde om radikalisering i Gellerup.

Forsvarsminister Nicolai Wammen og borgmester Jacob Bundsgaard er blandt debattørerne på aftenens åbne møde om radikalisering i Gellerup.

Efter terror-weekend:

Forhøjet sikkerhed på debatmøde om radikalisering i aften

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og forsvarsminister Nicolai Wammen (S) skal diskutere forebyggelse og bekæmpelse af radikalisering i Gellerup

Af
Af: Jacob Nielsen

Det har været arrangeret i lang tid, men efter weekendens terrorattentat mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København, hvor en person blev dræbt og tre sårede, bliver mandag aftens debatmøde i Gellerup ved Aarhus pludselig skræmmende aktuelt.
Her mødes Aarhus´ borgmester Jacob Bundsgaard (S) og forsvarsminister Nicolai Wammen (S) og repræsentanter fra Østjyllands Politi, Aarhus Kommune og Aarhus Universitet på Gellerup Bibliotek i en åben diskussion om, hvordan man forebygger og bekæmper radikalisering.
Alle er velkomne, og det stiller, set i lyset af weekendens begivenheder, visse krav til sikkerheden.
"Debatmødet var først planlagt til at være et lukket møde, senere blev det ændret til at være åbent for alle, og nu ender det jo nok med at blive endog "meget åbent," siger bibliotekar, Lone Hedelund, fra Gellerup Bibliotek, med henvisning til den interesse mødet pludselig har fået.
"Vi tror der kommer rigtig mange, og vi er glade for, at man fortsat har besluttet at afholde det i åbne rammer. Men det er klart, at sikkerheden er skærpet. Vi har fin kontakt til det lokale politi, som ville være kommet uanset angrebet i København, men nu betyder sikkerhedsforanstaltningerne, at der både kommer almindeligt politi og folk fra PET til mødet," siger Lone Hedelund til Lokalavisen.dk. 
Mødet afholdes fra klokken 19 - 21 på Gellerup Bibliotek og er åbent for alle.
Aftenens program er:
19.00 - 19.05: Velkomst ved borgmester Jacob Bundsgaard
19.05 - 19.20: Danmarks aktive bekæmpelse af radikalisme og terrorisme ved forsvarsminister Nicolai Wammen
19.20 - 19.35: Forebyggelse af radikalisering i Aarhus ved borgmester Jacob Bundsgaard
19.35 - 19.50: Oplæg om anti-radikalisering ved professor Preben Bertelsen, Aarhus Universitet
19.50 – 20.10: Pause og snacks
20.15 – 20.50: Debat
20.50 – 21.00: Afrunding ved borgmester Jacob Bundsgaard og forsvarsminister Nicolai Wammen

null

Publiceret 16 February 2015 14:51