Sådan vil området fremstå, når det engang er færdigt. Illustrationer: CZOO

Sådan vil området fremstå, når det engang er færdigt. Illustrationer: CZOO

Nu skyder byens nye vartegn i vejret

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) lagde grundstenen til ’Ceres Panorama’, som med sine 70 meter vil kunne ses fra hele byen

Af
Jannik Schiermer Poulsen

Torsdag formiddag, i en parkeringskælder med sibiriske temperaturer, mødtes en broget skare af folk iført henholdsvis habitter, jeans og refleksjakker.
Anledningen var, at der blev lagt grundsten til 'Ceres Panorama', hvor borgmesteren svejsede en tidskapsel til, som efterfølgende blev lagt ind i byggeriet.
Om knap to år står Aarhus' nye vartegn klar til indflytning.

Billede på byen

Det var en glad borgmester, som udover at svejse tidskapsel, også fik mulighed for at holde en tale.
“'Ceres Panorama' bliver et ikonbyggeri, som kan ses fra hele byen. På en måde bliver byggeriet også et billede på den rivende udvikling, byen befinder sig i. Og det er en fornøjelse at være borgmester i en by under så megen udvikling,” sagde en glad Jacob Bundsgaard.
Lokalavisen spurgte ham, om der i forbindelse med den nye bydel, som der efterhånden bliver etableret, skal etableres nye skoler og daginstitutioner.
“Vi vil løbende holde øje med, om der bliver behov for flere skoler og dagsinstitutioner. Men det virker til, at skolerne i området godt kan klare tilvæksten. Der skal nok etableres nogle daginstitutioner hen ad vejen, men det ved vi først, når vi ved, hvem der flytter ind,” forklarede borgmesteren.
Ceres Panorama står helt færdigt i efteråret 2016, men aarhusianerne kan godt vænne sig til en ny figur i Aarhus' skyline, for byggeriet vil rejse sig med én etage hver 14. dag, så det vil opnå sine fulde højde på 70 meter på 20 etager i løbet af efteråret 2015.
Prisen for en lejlighed i byggeriet spænder fra 1.350.000 kroner til 9.500.000 kroner for den store penthouselejlighed.
De første lejligheder i projektet er allerede solgt.

Billedet er taget med en drone på de eksakte kordinater for taglejligheden.

Billedet er taget med en drone på de eksakte kordinater for taglejligheden.

null

Publiceret 04 February 2015 09:00