Tillykke Aarhus med ny avis

Vi synes , det er noget, der er værd at fejre

Af
Claus Krogh

Tillykke Aarhus.
Du sidder nu med Lokalavisens nye weekendavis i hånden. Og det kan måske i nogles ører lyde lidt selvsmagende, at vi siger tillykke til Aarhus, fordi vi udgiver en ny weekendavis i her.
Men vi synes faktisk, det er noget, der er værd at fejre – og dermed sige tillykke med.
I løbet af 2014 udgav vi syv ekstraaviser for at se, om der var basis for at skabe en fast udgivelse, der kommer hver torsdag/fredag. Resultatet var positivt. Derefter gik vi i gang med at se på, hvad vi kunne gøre, for at give aarhusianerne en ny avis - en avis, der ikke ligner de eksisterende medier i byen. Det, synes vi, vi har fundet en opskrift på med denne avis.
Med denne udgivelse får alle aarhusianere en ny type avis, der er et miks af det allerbedste af det, vi allerede giver hver uge i vores midtugeavis og på nettet – og så noget helt nyt.
De, der allerede modtager vores midtugeavis, den lokale avis, får her de helt lokale nyheder. Nyheder, der handler om det liv, der leves lige udenfor læsernes hoveddør. Samtidig kan man dagligt tjekke vores website, og der få de sidste aktuelle nyheder fra Aarhus.
Med weekendavisen sætter vi fokus på alt det, som aarhusianerne kan opleve i deres by i den weekend, der ligger lige for.
Avisen vil give inspiration til oplevelser i weekenden. Her vil være klummer, anderledes historier om aarhusianere, guides til interessante spisesteder i byen, arrangementskalender og foromtaler af ting, som kan opleves i den kommende weekend. Vi vil skrive om nye spændende butikker, som åbner i byen. Som noget nyt for vores aviser vil vi også give læserne mulighed for at være en aktiv del af det redaktionelle indhold.
Vi søsætter en Instagram-side i avisen, hvor det er læsernes billeder fra deres oplevelser i Aarhus, som bliver de bærende elementer.
Vi er også i gang med at planlægge en månedlig side, hvor det er læserne, der anbefaler andre læsere, hvad de synes, der er værd at opleve i den kommende weekend i Aarhus.
Alt dette kan du læse mere om i denne og de følgende udgaver.
Weekendavisen bliver Danmarks største , ugentlige weekendavis med et oplag på 154.000 eksemplarer.
Samtidig betyder denne weekendavis, at vi nu tilbyder aarhusianerne en gratis, helt lokal ugeavis, der kommer om tirsdagen med de helt lokale nyheder, en netversion med de seneste nyheder fra byen døgnet rundt og en nu en weekendavis, der både giver læserne gode ideer til, hvad de kan foretage sig i weekenden og samtidig har artikler, man kan fordybe sig i.
Så nu behøver aarhusianerne kun at hente deres gratis nyheder et sted.
Det synes vi rent faktisk fortjener et tillykke.


Med venlig hilsen
Claus Krogh
Ansvarsh. chefredaktør
Politikens Lokalaviser A/S
Twitter: @clauswkrogh

null

Publiceret 31 January 2015 10:00