Christian Budde (V) har tidligere været embedsmand i Aarhus Kommune, så han kender det politiske spil indefra. Han savner, at der er lidt mere spræl i politik.

Christian Budde (V) har tidligere været embedsmand i Aarhus Kommune, så han kender det politiske spil indefra. Han savner, at der er lidt mere spræl i politik.

Venstre-politiker har en hemmelig dagsorden

Højbjerg-politikeren, Christian Budde (V) betegner det første år som fremragende

Af
Camilla Olesen

Den 33-årige Højbjerg-politiker Christian Budde (V) har en lille hemmelighed.
“Det skal være sjovere at være politiker. Det skal ikke være så stift og gråt. Vi behøver møde op i trestribede, lange underhylere i byrådssalen, men det kunne være noget mere sprælsk tøj eller en anden tone,” siger Budde med et smil og fortsætter:
“Det skal selvfølgelig stadig være respektfuldt, men det kan godt være sjovt. Det er hele måden at tænke politik på, der skal gøres mere moderne og i borgerhøjde. Det, der foregår, i byrådssalen er meget højpandet, og mange politikere gør det sværere, end det er.”
Han pointerer også, at det er vigtigt at tænke mennesket ind i de politiske beslutninger, samtidig med, at det skal være seriøst.
“Det er hele tiden en vægtskål. Vi er her for at lave politik, men vi skal huske, at det ikke bliver mindre seriøst ved at man kigger på menneskerne og har det sjovt imens.”
Derfor er han i tænkeboks omkring, hvordan han kan være med til at udfordre den klassiske, grå politikerrolle.

’Bedste’ ven er modstander

For et år siden satte Christian Budde sig for første gang i byrådsstolen. På den tid har blandt andet erfaret, at det er godt med et stærkt samarbejde på tværs af partierne.
“Min bedste politiske ven er jo efterhånden Esben (Kullberg (S), red.). Vi taler enormt meget sammen, og det er et billede på det tværpolitiske arbejde,” siger Christian Budde.
I det hele taget er han blevet positivt overrasket over, hvordan partierne samarbejder på tværs af hinanden.
“Det er nogle super fede mennesker, der sidder i byrådet. Når mikrofonen er slukket opstår der et helt andet rum. Der er faktisk mange af mine politiske modstandere, som jeg rigtig godt kan lide,” siger Christian Budde med et smil.
Også socialdemokraten Hüseyin Arac har gjort indtryk på Højbjerg-politikeren.
“Han er enormt rutineret, rolig og ordentlig i sin måde at være politiker på. Han er samtidig god til for eksempel at klappe mig på skulderen og dele ud af sine erfaringer, og det behøver han jo faktisk ikke.”
Når han ser tilbage på det første år i byrådet, er han mere end tilfreds med det, han har været med til at udrette.
“Det har været en kæmpe tilfredsstillelse at være med til at skubbe gang i området omkring Rundhøjtorvet sammen med en masse lokale ildsjæle. Derudover har jeg også været med til at sørge for, at der bliver etableret et udendørs værested for de socialt udsatte ved Kirkens Korshær i midtbyen,” siger Budde og fortsætter:
“Jeg har derudover stor interesse i handicapområdet og har fået iværksat en omfattende undersøgelse af handicap-området med fokus på blandt andet, at sagsgangen ikke er for lang, og at ressourcerne fremover bliver brugt fornuftigt.”

null

Publiceret 30 January 2015 12:00