Socialrådmanden Thomas Medom (SF) er uforstående over for Muskelsvindfondens kritik af kommunen.

Socialrådmanden Thomas Medom (SF) er uforstående over for Muskelsvindfondens kritik af kommunen.

Nuværende socialrådmand:

“Sådan gør vi ikke i dag”

Socialrådmanden mener, at der er ny politisk linje og afviser at forhale aktindsigt

Af
Louise Nyvang Burmeister

Socialrådmand Thomas Medoms (SF) første indskydelse, da Lokalvisen Aarhus forholder ham e-mailkorrespondancen fra april/maj 2013 fra socialforvaltningen til Kommunernes Landsforening er:
“Sådan gør vi ikke i dag,” siger Thomas Medom, der i 2013 overtog rådmandsposten for Sociale Forhold og Beskæftigelse fra Hans Halvorsen (S).


“Der er kommet en ny politisk linje i dag. Og jeg vil hellere koncentrere mig om at fastholde og udvikle den nuværende BPA-ordning,” siger rådmanden og understreger, at området har fået et økonomisk løft. 
“Vi fik i 2014 et løft i budgettet på 13 millioner kroner, og det gør os i stand til at fastholde og udvikle BPA-ordningen,” siger Thomas Medom.
Kan du være sikker på, at embedsmændene efterlever din linje?
“Ja, det er jeg helt sikker på. Det har de forsikret mig om. Det er ikke unaturligt, at kommunen deltager i det lovforberedende arbejde. Jeg går ud fra, at det i den her sag har været afstemt mellem rådmand og embedsmænd, hvad man arbejdede på.”
Medom lægger også afstand til at ville stævne Ankestyrelsen for deres afgørelse i den såkaldte Horsens-sag.
“Nej, det ønsker vi ikke,” siger Thomas Medom.


Ærgrer sig over kritik

Rådmanden afviser Muskelsvindfondens beskyldning om, at rådhuset skulle have nægtet aktindsigt.
“Fra dag ét har vi gerne villet give fuld aktindsigt. Men vi blev rådet til at lade være af både KL og af Socialministeriet. Og det viser sig så også, at det er Socialministeriet, der skal give den her aktindsigt,” siger Thomas Medom og ærgrer sig over kritikken fra Muskelsvindfonden.
“Derfor synes jeg, det er en urigtig kritik, der bliver rejst. Og det kunne give indtryk af, at der er noget fordækt, hvilket ikke er tilfældet,” siger Medom.

null

Publiceret 27 January 2015 16:00