Northside:

Dansk duo, to indie-navne og et engelsk stjerneskud kommer

Fire nye navne er offentliggjort til årets Northside Festival

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Placebo, De Eneste To, Death Cab for Cutie og Years & Years. Det er de fire navne, der i dag er offentliggjort til årets Northside Festival. 
Den androgyne frontmand i Placebo, Brian Molko, gik midt i 90'erne til angreb på den engelske musikscene iført kulsort hår og knaldrød læbestift bevæbnet med sangene ”Teenage Angst” og ”Nancy Boy” og guitarriffs, der skar gennem radiobølgerne, som blev de leveret af en motorsav.
Sangene er fra bandets fantastiske debutalbum, ”Placebo”, der viste en meget hårdere, sexet og artrock-inspireret side af den engelske musikscene end de populære Britpop-bands. Stilen blev kørt videre med endnu større succes med ”Pure Morning” og ”Every You Every Me” fra ”Without You I'm Nothing”, og ufortrødent henover det millionsælgende album ”Black Market Music” og de efterfølgende fire udgivelser, der fortsat er båret af Molkos penchant for det teatralske og angstfyldte pakket ind i skarpe melodier og endnu skarpere guitartemaer.
Ben Gibbard fra amerikanske Death Cab for Cutie er en dybt respekteret sangskriver, der har udsendt soloplader og har solgt millioner med sideprojektet The Postal Service. Men gennem det hele har Gibbards primære band været Death Cab for Cutie, der efter gennembruddet i 2003 med ”Transatlanticism” skiftede pladeselskab for derefter med ”Plans” pludselig at stå med et millionsælgende album på hænderne.
Det kommende album fra bandet hedder ”Kintsugi” (udsendes 31. marts), hvor de endnu engang med succes blander intense og medrivende sange drevet frem af bassisten Nick Harmer med flotte, dybfølte ballader, hvor Gibbards evne som historiefortæller får masser af plads.
Simon Kvamm og Peter Sommer har nu som De Eneste To udsendt to album, der er blevet hyldet af både kritikere og publikum. De gav første smagsprøve på ”Dobbeltliv” til en hemmelig minikoncert på NorthSide sidste år, men det bliver helt sikkert anderledes stort, når de til sommer vender tilbage for at samle NorthSide-publikummet til en fantastisk koncert.
Engelske Years & Years rider lige nu på en vild succesbølge med singlen ”Desire”, der både skaffede dem en plads på GAFFAs årlige ”De bliver store” liste, en tur som P3's Uundgåelige i november, og senest er de blevet udråbt som vindere i BBC's Sound of 2015 konkurrence.
Alle fire navne er nu klar til Northside 2015, og dermed ser det foreløbige line-up ud som følger: Alt-J, Death Cab for Cutie, De Eneste To, FKA Twigs, George Ezra, Incubus, Interpol, Jack Garratt, John Grant, José González, Little Dragon, Matthew E. White, MØ, Placebo, Sam Smith, Seasick Steve, Spids Nøgenhat, St. Paul & the Broken Bones, The Black Keys, The Jesus & Mary Chain, The Parov Stelar Band, Wu-Tang Clan og Years & Years.

NorthSide 2015 arrangeres i Ådalen ved Aarhus i dagene 12.-14. juni.

null

Publiceret 27 January 2015 13:15