Alexander Tvede (t.v.) og Laust Haue har travlt ved tastaturerne i deres virksomhed ’WeDoIT’, hvor målgruppen er de ældre.

Alexander Tvede (t.v.) og Laust Haue har travlt ved tastaturerne i deres virksomhed ’WeDoIT’, hvor målgruppen er de ældre.

Risskov-teenagere hjælper ældre i IT-nød

Fem folkeskoleelever fra Risskov har fundet det perfekte fritidsjob. De har grundlagt en virksomhed, der hjælper seniorer med IT

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Fem friske fyre i alderen 15-17 år har fundet en god måde at kombinere hobby og fritidsarbejde på.
“Vi har grundlagt vores egen virksomhed, der hedder WeDoIT. Her tilbyder vi folk IT-hjælp, hvor vi tager ud til kunder, der har brug for hjælp til deres computerproblemer eller holder kurser for dem,” siger 16-årige Alexander Tvede, der er administrerende direktør for firmaet.
De fem holder til i hans forældres hus på Solmarksvej i Risskov. Her får de revisor-hjælp af direktørens far, og det er jo altid godt at være tæt på den, som har styr på finanserne.
Og der har indtil videre været gode penge i det, fortæller den administrerende direktør.
“På en måned kan vi tjene op til 20.000 kroner på vores kurser og vores hjemmeservice, hvor vi tager ud til kunder eller reparerer andres ødelagte computere eller telefoner,” siger han.

Fem timer ugenligt

Han vurderer, at alle fem medarbejdere i gennemsnit bruger godt og vel fem timer om ugen på firmaet.
Risskov-kammeraterne har tidligere forsøgt sig med at sælge vin og tøj på nettet, men fandt ud af, at deres IT-kompetencer også var en vare, der kunne sælges. Især til seniorerne.
“Jeg tror, vi har fået de ældres interesse, fordi de ældre er meget glade og trygge ved, at sådan nogle unge drenge som os har lyst til at arbejde med dem og gøre en indsats for, at de ældre kan følge med i den udviklende teknologi,” siger Laust Haue på 15 år.
Han underviser og tager sig også af PR-arbejdet i Risskov-virksomheden.
De fem er ikke kommet sovende til succesen og har selv kontaktet Ældre Sagen for at få et samarbejde op at køre. Her underviser de hold på op til 25 personer. Blandet på deres egen skole, Strandskolen i Risskov.
“Vi har et samarbejde med Ældre Sagen, hvor vi underviser de ældre i, hvordan de håndterer en computer, telefoner, styresystemer og alt muligt andet. Mange ældre er blevet glade for os,“ siger den unge direktør.
Efterfølgende kommer folk i IT-nød selv til WeDoIT.
“Jeg synes, vi har fået sygt mange henvendelser, og vi overvejer at ansætte en til kun at lave kontorarbejde,” siger Alexander Tvede og regner med, at der kommer nye tiltag fra virksomheden i det kommende år.

Publiceret 27 January 2015 07:00