De olympiske lege kommer til skolerne i Aarhus

Igen i år skal Aarhus 1900 Atletik holde lokale mesterskaber i Skole OL med olympisk åbningsceremoni. Det sker torsdag 28. maj på NRGi Park i Aarhus med deltagelse af mere end 500 børn fra Aarhus og omegn

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Skole OL er landets største atletikstævne for børn og afholdes af Dansk Atletik Forbund i samarbejde med Danmarks idrætsforbund (DIF) og TV 2. Skole OL er for alle landets 4. – 7. klasser og afsluttes med et olympisk finalestævne i København i juni med mere end 8.000 elever fra hele landet. Inden finalestævnet afvikles lokale, finalekvalificerende Skole OL-stævner i løb, spring og kast som en del af idrætstimerne samt større lokale stævner.
"Da vi står over for spændende udfordringer med at skulle udfylde børnenes idrætstimer med kvalitet og skabe sammenhæng mellem skolen og foreningslivet, er de nye materialer netop et skridt på vejen mod at inspirere og motivere børn til at dyrke idræt. Mere idræt og bevægelse skal ind folkeskolen, og ikke mindst i Aarhus Kommune bør idrætten få en markant plads på børnenes skoleskema. I Aarhus 1900 glæder vi os derfor til at støtte op om dette arbejde til glæde og gavn for børn og unge i Aarhus," siger cheftræner i Aarhus 1900 AM, Lars Nielsen, i en pressemeddelelse.Tilmeld klassen til Skole OL nu

Tilmelding til Skole OL er gratis og er i fuld sving og foregår på www.skoleol.tv2.dk.
Pladserne fordeles efter 'først til mølle', så Skole OL-arrangørerne anbefaler, at man tilmelder sig hurtigst muligt. Klasser, der ønsker at arrangere Skole OL på egen skole eller kvalificere sig til finalestævnet i idrætstimerne, skal indtaste resultater senest 21. maj 2015.

I samarbejde med atletikklubber under Dansk Atletik Forbund afholdes der i år i alt ti Skole OL Lokalstævner PLUS samt en lang række lokale Skole OL stævner. Her har alle landets 4.-7. klasser mulighed for at deltage med henblik på at kvalificere sig til det store finalestævne på Østerbro Stadion i København.


Læs mere om Skole OL på hjemmesiden www.skoleol.tv2.dk

null

Publiceret 27 January 2015 10:30