Aarhus Pigekor finaleklar til international konkurrence

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad glæder sig over, at Aarhus Pigekor netop har kvalificeret sig til finalen i den europæiske konkurrence for kor ”Let The People Sing”.

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Aarhus Pigekor har netop sikret sig en plads i finalen i den prestigefulde internationale kor-konkurrence ”Let The People Sing”. Konkurrencen er blevet afholdt siden 1961 og regnes for en af de mest prestigefulde priser for kor.
”Stort tillykke til Aarhus Pigekor og Aarhus Musikskole. Jeg er enormt stolt over, at Aarhus Pigekor har kvalificeret sig til finalen i, hvad der må betragtes som EM for kor. Det er en utrolig flot præstation, som vidner om, hvor dygtige pigerne er. Det internationale præstationer som denne, der i sandhed viser, at Aarhus har et kulturliv, der kan måle sig med de allerbedste i Europa, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, i en pressemeddelelse. 

Konkurrencen blev oprindelig startet af britiske BBC, men er siden blevet overtaget af den europæiske sammenslutning af radio- og tv-stationer EBU.
”Det er en stor glæde, at EBU lyttere og - seere i hele Europa nu får mulighed for at opleve de dygtige piger fra Aarhus Musikskole og ikke mindst deres fantastiske dirigent og indpisker Helle Høyer. Jeg er sikker på, at Aarhus Pigekor vil gøre Danmark og Aarhus ære,” siger leder af Aarhus Musikskole Lars-Ole Vestergaard.

Lige før sommerferien blev Aarhus Pigekor af Danmarks Radio udvalgt til at repræsentere Danmark. Det førte til at koret indspillede en CD i DRs studie. Det er på baggrund af den indspilning, at en international jury har udvalgt Aarhus Pigekor til finalen, hvor koret skal dyste mod to andre børne- og ungdomskor.

Finalen afvikles den 11. oktober i München og livestreames til hele verden. Vinderen sikrer sig det eftertragtede trofæ 'Silver Rose Bowl'.

null

Publiceret 27 January 2015 14:45