Lisanette Qvortrup blev officielt budt velkommen på Ellevangsskolen.

Lisanette Qvortrup blev officielt budt velkommen på Ellevangsskolen.

Ellevangskolens nye leder er trukket i arbejdstøjet

Den nye skoleleder på Ellevangskolen sætter ikke nogen nye skibe i vandet til at starte med, men hun kan måske godt finde på at rokke en smule med skuden

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

13. januar blev Lisanette Qvortrup officielt budt velkommen til skolen til en indsættelsesreception som Ellevangskolens nye leder.
Efter ti år som skoleleder i Vojens, er Lisanette Qvortrup nu flyttet nordpå for at lede Ellevangskolen. Gennem de sidste fire år har hun været leder på en fusionsskole, så hun kender den proces, som Ellevangskolen er midt i nu.
Den 54-årige Lisanette er uddannet lærer med linjefag i musik og dansk fra Blaagaard Seminarium.

Ingen store ændringer

Selvom der er kommet en ny leder på skolen, skal man ikke forvente nogle store ændringer. Der er allerede så meget i gang på skolen, mener Lisanette, og det er derfor vigtigere at sikre stabilitet end at sætte en masse nye skibe i vandet.
”Skolen er allerede kommet godt fra start, og som på alle andre steder, kan der naturligvis være nogle justeringer undervejs. Der er et fantastisk potentiale og et grundlag for at drive en god skole,” siger hun og tilføjer, at hendes tidligere personale dog sikkert ville hoste demonstrativt, hvis hun lovede, at der slet ingen forandringer kommer.
Hun lægger ikke skjul på, at der er sket meget i skolelederens udfordringer, siden hun selv startede i den stilling for godt ti år siden.
”Det at være skoleleder er i høj grad blevet et fag. Tidligere var vi lægmænd uden ledelsesværktøjer,” fortæller Lisanette.
At hun siden da har taget ledelsesuddannelser, har selvsagt givet hende mere viden om ledelse, men nok så vigtigt også et refleksionsrum, der gør det nemmere for hende at se de daglige opgaver i forhold til blandt andet drift på metaplan.
Nu er Lisanette kommet i gang med sine nye opgaver på Ellevangskolen, og hun er allerede ved at falde godt til.
”Jeg elsker mit job som skoleleder, ellers havde jeg søgt udfordringer andre steder. Jeg er rigtig glad for børn, og jeg ser frem til et godt samarbejde med forældre, medarbejdere og skolebestyrelsen,” siger hun.
Som den tidligere skoleleder, Torben Antonsen, har hun også en stor forkærlighed for musik og bevægelse.
”Foruden at få optimeret elevernes læring, er jeg meget optaget af at få bevægelse ind i undervisningen. Hvordan vi kan kombinere bevægelse med indlæring og få bevægelseselementerne ind i den faglige undervisning,” forklarer Lisanette.
”Jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet og blive en integreret del af hverdagen på Ellevangskolen,” siger hun.

null

Publiceret 25 January 2015 09:00