Når Theresa Blegvad tager sin byrådskasket af, arbejder hun blandt andet hos DBU i Tilst med HR og samfundsansvar.

Når Theresa Blegvad tager sin byrådskasket af, arbejder hun blandt andet hos DBU i Tilst med HR og samfundsansvar.

Theresa Blegvad:

Få fingeren ud og tag nogle beslutninger

Byrådspolitikeren Theresa Blegvad fra Venstre beskriver sit første år i byrådet som vildt og fyldt med overraskelser

Af
Camilla Olesen

“Det har været et vildt år på alle fronter - nye mennesker, ny viden og en endnu større kærlighed til byen.”
Det er byrådspolitikeren Theresa Blegvads (V) første udmelding, da hun bliver spurgt til, hvordan det første år i byrådsstolen har været.
Undervejs er Højbjerg-politikeren blevet overrasket over, hvordan det rent faktisk er at sidde som en af beslutningstagerne i byen.
“Det politiske spil har overrasket mig meget. Jeg sætter spørgsmålstegn ved, hvor meget indflydelse man har som menigt medlem, før man forstår det politiske spil,” siger hun og fortsætter:
“Vi har et stærkt embedsværk i byen, og dets store indflydelse er kommet lidt bag på mig.”

Kom nu i gang!

Da Lokalavisen Aarhus Syd mødte Theresa for et år siden, da hun lige var startet i byrådet, havde hun mange områder, hun gerne ville fokusere på.
Ét af dem er at få en multihal til byen.
“Jeg kan ikke forstå, at der ikke er nogen, der griber til handling - borgmesteren eller rådmanden. Der er lidt træghed oppe på beslutningsgangen,” siger Højbjerg-politikeren og fortsætter:
“Der mangler ofte lidt et kærligt spark til at få tingene i gang.”

Turisterne på dagsordenen

Hun havde blandt andet også fokus på, at de ældre skulle have varmt mad på plejehjemmene, og derfor bakkede hun Jette Skive (DF) op, da det var på dagsordenen. Derudover har hun blandt andet kæmpet for at få sat det ellers lukkede turistkontor på dagsordenen igen.
“Turisterne er en vigtig del af Aarhus, og det er også vigtigt at have fokus på dem i forbindelse med kulturhovedstads-projektet i 2017. Det har været fedt at være med til at sætte det på dagsordenen, og forhåbentlig føre det til handling i løbet af 2015,” siger Theresa Blegvad, der bruger 25-30 timer hver uge på byrådsarbejdet ved siden af sit almindelige job.

Samarbejde er vigtigt

Én af de ting Theresa Blegvad har taget med sig efter det første år i politikersædet, er, at det er vigtigt at samarbejde på tværs af partierne, og at det er vigtigt at prioritere benhårdt i sagerne, da man ikke har mulighed for at være lige engageret i alt.
Udover at hun har lært en masse det første år, har hun også fået store ambitioner for Aarhus.
“Vi skal da være Danmarks hovedstad - hvorfor ikke? Det kunne da være fedt, men det kræver, at der er en bedre infrastruktur, at vi får styr på lufthavnen, og at vi får en Kattegat-forbindelse. Men Aarhus ligger godt. Det er mit mål for år 2050,” siger Blegvad med et stort smil og fortsætter:
“Og så skal vi i det hele taget have ambitioner for byen. Vi skal lære at tænke frem, for vi er inde i en rivende udvikling.”

null

Publiceret 24 January 2015 12:00