Brødrene Danushan og Daneshan Thievendran Sivapatham (nederst) og deres fætter Kautham Jeyakumar er tilsammen Asian Sensation. Gutterne blev landskendt, da de i 2009 var med i X Factor. De nåede at optræde live fire gange, før de røg ud.

Brødrene Danushan og Daneshan Thievendran Sivapatham (nederst) og deres fætter Kautham Jeyakumar er tilsammen Asian Sensation. Gutterne blev landskendt, da de i 2009 var med i X Factor. De nåede at optræde live fire gange, før de røg ud.

Seks år efter X Factor:

Asian Sensation gør comeback i år

Asian Sensation fra Rundhøj, Viby og Aarhus V udsender en ny single i år

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Husker du “hele Danmarks lykkepiller” fra X Factor 2009? Du ved, dem med de store smil, den vilde energi, de skøre danse-moves, hvide sko og “One Night in Bangkok”? Det er der rigtig mange, som gør, for Asian Sensation bliver stadig ofte genkendt på gaden.
Snart må de tre unge gutter på nu 21 og 23 år fra Rundhøj, Viby og Aarhus V måske vænne sig til endnu mere opmærksomhed. I hvert fald håber trekløveret at gøre comeback i år med en ny engelsksproget single.
“Vi har lavet sindssygt mange sange sammen siden X Factor. Hver gang har vi skudt dem ned igen, men nu er vi altså snart klar med en sang, som vi alle føler er super god,” siger Danushan Thievendran Sivapatham.
“Singlen skal ud i år, men vi har ikke sat et tidspunkt på, for det, vi leverer, skal bare være i orden,” fortsætter Kautham Jayakumar, før Daneshan med et stort smil tilføjer:
“2015 bliver bomben! Det bliver vores år.”

En tur ad “Mindernes Allé”

Lokalavisen Aarhus besøger Asian Sensation i Kauthams lejlighed i Aarhus V for at tage gutterne med en tur tilbage i tiden til 2009, hvor anden sæson af X Factor løb over skærmen med de tre dansende, smilende og syngende familiemedlemmer Kautham Jeyakumar samt Danushan og Daneshan Thievendran Sivapatham - de to sidstnævnte er brødre og Kautham er deres fætter.
“Kan I huske vores lykke-the?” Spørger Danushan.
De andre griner højt og udveksler flere “husker du-historier”.
“Jeg husker vores sidste optræden som var det i går,” siger Kautham og fortsætter:
“Det var den største rutsjebanetur nogensinde. Det var så sindssygt nervepirrende at vente på stemmerne. Og så kommer den lyd dér, som de sætter på programmet, når afgørelsen falder: Bum bum, bum bum. Det var en vanvittig tid, men vi nød det og tænker tilbage på det med stor glæde,” siger Kautham Jeyakumar og fortsætter:
“Men hvad fanden skete der egentlig lige for de hvide sko? Nå, men det hele virkede jo - folk kan stadig huske os, og det er da fedt. Så har vi da haft en eller anden indflydelse.”

Følger stadig showet

I dag studerer de to brødre begge til bygnings-ingeniør på Ingeniørhøjskolen, mens Kautham læser Marketing and Management Communication på Aarhus Universitet.
De følger stadig troligt med i X Factor, og stort set hvert år har de også været ovre som publikum til live-showsene.
“Vi skal nok også derover i år. Hele atmosfæren er fed, og så er der en speciel X Factor- duft i studiet. Vi føler os helt hjemme,” siger Daneshan og brormad fortsætter:
“Det er skidehyggeligt at følge programmet og se, hvor hamrende nervøse deltagerne er - det var os dengang! Vi kan nikke genkendende til det hele.”
Gutterne kan godt lide at have projektørernes lys rettet mod sig, men de har ikke selv opsøgt det i form af eksempelvis andre reality-shows, men de er klar på lidt af hvert i showbusiness i fremtiden.
“Hvad med en reklame for tandpasta?” Siger Kautham og viser perlerækken i et stort, hvidt smil.

null

Publiceret 23 January 2015 12:00