Torben Linnet Albrekt fra Lisbjerg er klar til at tage til USA i starten af februar. En ny virksomhed skal bane vejen for endnu et forretningseventyr for den 32-årige iværksætter.

Torben Linnet Albrekt fra Lisbjerg er klar til at tage til USA i starten af februar. En ny virksomhed skal bane vejen for endnu et forretningseventyr for den 32-årige iværksætter.

Millionær fra Lisbjerg prøver lykken i USA

Den 32-årige iværksætter Torben Linnet Albrekt fra Lisbjerg flytter til Miami for at starte egen virksomhed og drømmer om at skabe mange arbejdspladser

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Drømmen om at gøre forretning i mulighedernes land bliver snart virkelighed for Torben Linnet Albrekt. Den 32-årige iværksætter fra Lisbjerg har nemlig solgt hus og begiver sig sammen med sin kone og deres 6-årige søn til Miami for at starte en ny virksomhed.
”Jeg har altid vidst, at jeg skulle være selvstændig og iværksætter. Som 12-årig begyndte jeg at sælge mit brugte legetøj fra dør til dør, og på skolen i Lisbjerg lejede jeg vanter ud til mine skolekammerater om vinteren,” fortæller Torben Linnet Albrekt med et smil.

Italiensk design

Skolen blev aldrig det helt store hit for ham, og efter at have droppet ud af HG samt et kort ophold i gardinbranchen, sprang han ud som selvstændig som blot 18-årig med firmaet Mahboliz.
”Jeg importerede lamper fra Italien og fik agentur i Danmark, og så kørte jeg ellers land og rige rundt og solgte til køkkenfirmaet og boligbutikker,” siger han.
Der var stor fortjeneste på kvalitetslamper fra Italien især i starten af årtusindskiftet, hvor der for alvor var økonomisk opsving. Efter noget tid åbnede han en fysisk butik i Risskov som 20-årig.
”Jeg havde lange arbejdsdage og prøvede at skille mig ud og være anderledes. Det betød, at jeg kørte ud til kunderne om aftenen, så de kunne se, om lamperne passede til deres hjem,” forklarer han om succesen.
En succes, der blev udvidet til Odense, hvor den unge iværksætter var med til at åbne Danmarks dengang største lampeforretning med designbelysning.

Millionær som 23-årig

Alle lampeaktiviteter blev solgt i 2003, og som 23-årig kunne Torben Linnet Albrekt kalde sig for millionær.
Den økonomiske uafhængighed betød, at der var god tid at udvikle forretningsidéer og ikke mindst istandsætte den gamle præstebolig i Lisbjerg.
Herefter er det blevet til opstart af yderligere fem virksomheder med udgangspunkt i webshops. Den mest kendte er nok billigalu.dk.
”Dæk og fælge til bilen sagde mig umiddelbart ikke så meget, men der var et marked for det, og når der er dét, er jeg klar på at gøre forretning. Jeg sætter mig grundigt ind i tingene, men er ikke bange for at fejle,” fastslår Torben Linnet Albrekt.
Og det passer perfekt for det kommende forretningsprojekt i USA.
”Der skal ske noget nyt. Og uden at lyde selvglad, kan man bare så meget mere uden for Danmarks grænser. I Europa tager det også tid at lave en onlineforretning med mere en tyve forskellige sprog. Så der er store fordele ved at komme over til et marked med 315 millioner amerikanerne, der stort set taler samme sprog. Det vil gøre det lettere at udbrede produktet. Jeg forelskede mig i USA, fordi amerikanerne tænker stort, og det er ikke forbudt at tænke stort derovre,” siger Torben Linnet Albrekt, der ikke kan gå i detaljer med den kommende virksomhed af hensyn til klasuler.
Dog vil han gerne afsløre, at virksomheden kommer til at hedde 'Biggrey', og der er tale om et IT-system til butikker, og systemet sikrer international forbrugerbeskyttelse.
I begyndelsen af februar rejser den aarhusianske iværksætter derover, og her er der et team, som er klar til at begynde.
”Vi starter op i Miami, fordi med en familie, som skal gå hjemme og få en hverdag til at fungere bedst, mener vi, at Miami er det rigtige sted at starte. Men næste skridt kunne sagtens være Californien og Silicon Valley. Jeg er den type, der sigter efter månen, og nogle gange rammer jeg skyerne,” siger Torben Linnet Albrekt og tilføjer:
“Jeg har et stort gå-på-mod og håber på at skabe en masse gode arbejdspladser rundt om i verden de næste år. Men det handler også om at skabe vækst med kontrol, ellers drukner man,” siger Albrekt, som er klar til at satse stort.

Iværksættersvendestykke

”Det her bliver mit svendestykke som iværksætter. Jeg tror på, at det er det helt rigtige produkt, som har potentiale til at blive meget meget stort. Det er lettere at udvikle videre fra USA til Europa end omvendt. Jeg er overhovedet ikke nervøs for at tage derover, men glæder mig helt vildt og tror på, at det bliver et forretningseventyr. Vi har ikke købt nogen returbillet. I første omgang giver vi det tre år, men der er ingen, der ved, hvornår vi vender hjem.”

null

Publiceret 23 January 2015 09:00