Aarhus går til kamp mod indbrud

Af
Jannik Schiermer Poulsen

Der har været stor søgning til det første af 10 borgermøder i Aarhus i 2015 om tryghed og indbrud i boligområder.
Et samarbejde mellem kommunen og politiet har som mål at knække kurven for antallet af indbrud i Aarhus. Budskabet er klar: Stå sammen - nabohjælp kan forebygge op til hvert fjerde indbrud.
Risskov er et af de steder i Aarhus, der er hårdest ramt af indbrud i private hjem, og det er baggrunden for, at Aarhus Kommune og Østjyllands Politi i fællesskab indleder en kampagne mod indbrud i netop Risskov.
Samtlige husstande i Risskov er via digital post blevet inviteret til infomøde om forebyggelse af indbrud i private hjem onsdag 28. januar klokken 19 i Margueritsalen i Vejlby-Risskov Hallen.
På grund af stor tilslutning har det været nødvendigt at udvide antallet af pladser fra 150 til knap 300, og samtlige pladser er nu fordelt.
I løbet af 2015 holdes i alt 10 infomøder om indbrudsforebyggelse i forskellige boligområder i Aarhus, og i det kommende måneder vil det foruden Risskov finde sted i Viby, Aarhus N og Højbjerg. De efterfølgende områder vil blive bestemt af de aktuelle indbrudsstatistikker.
Samtlige borgere i de mest udsatte boligområder vil blive inviteret til infomøder via digital post.
Borgmester Jacob Bundsgaard, der indleder mødet i Risskov, siger i en pressemeddelelse:
”Vi må desværre sige, at tusindvis af aarhusianere har oplevet at få deres hjem endevendt og få stjålet ting af indbrudstyve de senere år. Den slags skaber utryghed. Det nye samarbejde mellem politi og kommune skal klæde borgerne bedre på til at beskytte sig selv og hjælpe hinanden.”

På landsplan er antallet af indbrud faldet med cirka 16 procent i perioden 2011-2013, mens det i Østjylland er faldet med 3,3 procent.
På landsplan er denne tendens fortsat i 2014, men i Østjylland er der sket en stigning på 3 procent i forhold til året før. Med andre ord er tendensen ikke slået igennem i Aarhus og det øvrige Østjylland, og derfor går kommunen og politiet nu sammen om at knække kurven.
Politidirektør Jørgen Ilum siger i en pressemeddelse:
”Vi ved, at Nabohjælp kan forebygge op til hvert fjerde indbrud, så et af vores væsentligste råd på møderne vil være, at man sammen med sine naboer kan forebygge indbrud. I dag er under 500 af de 11.500 husstande i Risskov tilmeldt Nabohjælp. Min opfordring er derfor at blive tilmeldt Nabohjælp.”
Det er gratis at tilmelde sig nabohjælp.
Infomøderne vil bestå af en velkomst og af oplæg om kriminalpræventiv indsats, nabohjælp, tryghedsvandringer, teknisk sikring, gode råd fra en tidligere indbrudstyv, gadebelysning, information om låse med videre.

null

Publiceret 23 January 2015 13:00