Unge mænd ansætter hjemløs kvinde:

Se den rørende video

Af
Jesper Lundh

En hjemløs kvinde havde i dagevis siddet og frosset på fortovet i Aarhus midtby, da tre unge iværksættere tog affære og ansatte hende i en times tid.
Opgaven var at uddele flyers på gågaden sammen med iværksætterne - og for hver flyer ville kvinden få en krone.
"Hun havde siddet der flere dage, og så syntes vi at det her var smart i stedet for at give hende en kop kaffe eller noget mad," fortæller 22-årige Niclas Hornum.
"Hun sad og frøs, og så er det jo altid godt at komme op og gå en tur. Det handler om at hjælpe andre," siger iværksætteren.
Klik her: Sådan kan du gøre en forskel
"På den her måde kunne vi skabe noget værdi for hende. Vi tænkte, at det var en sjov måde at gribe det an på," siger Niclas til Lokalavisen.dk.
Han håber, at ideen kan få andre til at gøre det samme og måske hjælpe hende i gang med noget.
"Hun sagde ikke så meget, hun var ikke så god til dansk. Men det var rart at se, at hun blev glad for at nogen tog sig af hende. Hun lyste helt op," siger Niclas, som ikke har prøvet at tage den slags socialt ansvar før.
Troede de ydmygende hjemløs
En forbipasserende, som overværede de tre unge mænd optage den hjemløse på mobiltelefoner, blev så forarget, at han sagde noget til de tre unge mænd.
"Jeg blev lidt forarget, fordi jeg troede, at de lavede sjov med hende, så jeg konfronterede dem med det. Det viste sig så, at de unge drenge havde siddet oppe på deres kontor og set den hjemløse dame på gaden. De fik ondt af hende, så derfor tilbød de hende et job," fortæller Nicolai Østergaard.
"De lovede at sende mig videoen efterfølgende, og jeg synes at tanken bag videoen var så god, at den fortjener at blive set af flere," siger Nicolai, som derfor sendte videoen til Lokalavisen.dk.
Niclas Hornum driver sammen med kollegerne Jesper Lajer og Frederik Leander webshoppen www.billigejakkesæt.dk - og det var flyers for virksomheden, kvinden delte ud. I alt tjente kvinden 125 kroner på en time.

Publiceret 22 January 2015 15:35