Michael Bentholm (t.v.) og Alvin Le-Bass i øvelokalet på Godsbanen.

Michael Bentholm (t.v.) og Alvin Le-Bass i øvelokalet på Godsbanen.

'John & Joel':

Broadway-sanger på scenen i Aarhus

Amerikanske Alvin Le-Bass er med i teaterkoncerten ’John & Joel’

Af
Louise Nyvang Burmeister

Han er smilende og befinder sig utrolig godt i Aarhus. Selvom det ikke just er Broadway.
"Men hvad er Broadwa egentlig? Det er bare en gade," siger amerikanske Alvin Le-Bass, der siden 2. januar har været i Aarhus for at øve på teaterkoncerten John & Joel, der har premiere 23. januar.
Amerikaneren har de senere år boet i Hamborg, og er vant til at turnere rundt i hele Europa.
"Jeg befinder mig rigtigt godt her. Der er dejligt stille og roligt. Og jeg er sikker på, at mine medspillere i forestillingen bagefter bliver mine venner, for vi har set hinanden, når vi er allerbedst, og når vi er allerværst," griner Alvin Le-Bass.
For ham gør det ikke den store forskel, om han står på scenen på Broadway eller i Aarhus.
"Et godt show er et godt show, lige meget hvor du befinder dig. Man synger, man danser og skal levere, lige meget om det er til fjernsynet, til en scene på Broadway eller her," siger amerikaneren.
På den Åbne Scene i Aarhus skal han i John & Joel blandt andet synge 'Piano Man' og 'Sacrifice' og duet med Christoffer Brodersen på nummeret 'Uptown Girl'.
Teaterkoncertens sammensætning af Billy Joel og Elton Johns musik har producent Michael Bentholm stået for.
"I mit hoved har de to altid passet rigtigt godt sammen. De har begge udgangspunkt i pianoet, og de fortæller med deres musik nogle historier, som ikke kun er kærlighedserklæringer, men også menneskeskæbner, som eksempelvis Goodbye Yellow Road," siger Michael Bentholm, der ejer Firserne Live, som står bag opsætningen.

Kommer også til Glassalen

John & Joel får premiere i Aarhus og skal derefter på turné, blandt andet til Glassalen i København.
"Det er første gang, jeg forsøger mig derovre. Men det er gået over al forventning. Vi har næsten udsolgt, og der er plads til 900 mennesker i salen," siger Michael Bentholm.
Kun godt 200 publikummer er der plads til i Aarhus, men til marts, når turneen er slut, vender holdet tilbage til byen og denne gang til Hermans i Tivoli Friheden, hvor der er plads til 700 mennesker.
"Vi har generelt solgt pænt, men der er stadig billetter at få," siger producenten.
Allerede til efteråret er Michael Bentholm klar med næste produktion, Romeo vs. Julie med firser-rock.
"Det er min niche at lave koncerter publikum, der er i alderen 40-60 år, ligesom jeg selv. Det er musikken fra vores ungdom."

null

Publiceret 21 January 2015 16:00