Overvægtige dyr kan udvikle både sukkersyge, slidgigt og vejtrækningsproblemer.

Overvægtige dyr kan udvikle både sukkersyge, slidgigt og vejtrækningsproblemer.

Slankekur:

Er dit kæledyr for fed?

Dyrlæge i Beder opfordrer til, at kæledyrsejere er opmærksomme på dyrenes vægt

Af
Camilla Olesen

Efter julen og nytåret tænker mange mennesker på, at de lige skal have smidt de overflødige fem eller ti kilo, men de glemmer ofte at kigge på, om deres kæledyr også er for overvægtige, fortæller veterinærsygeplejerske Vibeke Steinmüller fra Beder Dyrlægehus i en pressemeddelelse.
“Ligesom vi mennesker kan vores kæledyr blive for tykke, hvis de rører sig for lidt og spiser forkert, og en overvægtig hund eller kat har nedsat livskvalitet og risikerer at få en række følgesygdomme, der kan forkorte deres levetid,” siger hun og fortsætter:
“Sukkersyge og problemer med hjerte, luftveje og led er problemer både mennesker og dyr risikerer, hvis de vejer for meget.”

Dyrene på slankekur

Beder Dyrlægehus holder slankekonsultationer for overvægtige kæledyr. Her er der fokus på slankefoder og mere motion - præcis som med vi mennesker.
Vibeke Steinmüller fortæller, at mange kæledyrsejere mener, at det er godt, at dyrene får varieret kost, men det er en misforståelse, siger hun.
“Hunde og katte har slet ikke samme behov for den variation. Man gør aldrig sit dyr en tjeneste ved at fordre det med resterne fra middagsbordet,” fortæller hun og påpeger, at det er vigtigt at finde den rette mængde mad, så dyret ikke går med en fornemmelse af at være konstant sulten.

Tjek dit dyr
Brug fingrene til at tjekke dit dyr for overvægt
Man skal kunne mærke dyrets ribben, når man føler den ned langs kroppen, og så skal den have en fin talje
Ved et slankeforløb bliver der lagt en plan med tips til fordring

null

Publiceret 19 January 2015 07:00