Byrådspolitikeren Hans Skou (V) vil gerne have næsen ned i alle politiske sager, men har konkluderet, at det er vigtigt, at man fokuserer.

Byrådspolitikeren Hans Skou (V) vil gerne have næsen ned i alle politiske sager, men har konkluderet, at det er vigtigt, at man fokuserer.

Hans Skou:

Et spændende første år

Byrådspolitikeren Hans Skou (V) fra Højbjerg er glad for at være tilbage i byrådet og ser frem til flere udfordringer

Af
Camilla Olesen

Spændende. Det er det ord, der bedst dækker byrådspolitikeren Hans Skous første år i byrådet.
Sidste år ved denne tid lavede Lokalavisen Aarhus Syd et portræt af alle de nyvalgte politikere i Aarhus Syd-området.
Vi har mødt Hans Skou, et år efter han satte sig i byrådsstolen igen, til en snak om hvor langt han er med sine mål, og hvordan det første år er gået.

Projekt kulturhovedstad

“Det er rart at være tilbage og være med til at løse udfordringerne, der er omkring 2017, hvor vi skal være kulturhovedstad,” siger Hans Skou.
I det hele taget har 2017 stor fokus for Højbjerg-politikeren, og her er en multiarena også en mulighed. Det var nemlig ét af de områder, han ville fokusere på, da vi talte med ham for et år siden.
“En multiarena ligger i baghovedet på os alle, men vi skal også være ærlige at sige, at det nok er urealistisk at finde x-antal millioner i kommune-kassen, så vi skal have erhvervslivet på banen,” siger Hans Skou og fortsætter:
“Vi skal have faciliteterne i 2017, så det ville være fint, hvis vi kunne linke en multiarena sammen med kulturhovedstads-projektet.”
Selv om han har ambitioner om at være med til at kæmpe for hallen, så tør han ikke love, at det kommer til at ske inden for det næste år, men han påpeger, at det er på alles agenda.

Bedre trafik i Aarhus

Et af Hans' fokusområder er også at få trafikken i Aarhus gjort bedre.
Derfor har han også siddet allerforrest i toget, da der i slutningen af 2014 var debat omkring vejforholdene ved Moesgaard Museum.
Derudover har han også været med til at beslutte, at der kommer forbedringer omkring Baunes Plads og Filtenborg Plads, så trafikken bliver lettere i de to områder.

En masse energi

Én af Hans Skous egne mærkesager har været at bevare erhvervsarkivet i Aarhus.
“Jeg har brugt meget energi på det,” siger han.
Det samme har han gjort på idrætslivet og medborgerskab, som han synes, er vigtigt. Faktisk sidder han som næstformand i medborgerskabsudvalget.
“Det handler jo om, hvordan vi i fællesskab skal trimme Aarhus Kommune, og hvordan kommunen og borgerne kommunikerer. Vi skal se på, hvordan vi får borgerne inddraget i de beslutninger, vi træffer på rådhuset,” siger Hans Skou.
Det betyder blandt andet, at der er fokus på, hvordan man bruger pengene bedst.
Det kan være, at Højbjergs engagerede borgere får en pose penge til området, som de skal finde ud af, hvordan de vil fordele. Det er et spørgsmål om at løfte et lokalområde, forklarer han.
“Vi kan ikke noget, uden at vi er sammen om det,” mener Hans Skou, der også i de kommende år har fokus på lufthavnen og Kattegat-forbindelsen.

null

Publiceret 19 January 2015 09:00