Aarhus er kommet i eksklusiv turist-klub

Aarhus er blevet en del af netværket European Cities Marketing

Af
Louise Nyvang Burmeister

Barcelona, Berlin og Budapest bliver Aarhus' sparringspartnere fremover, når det kommer til at tiltrække gæster til byen. Aarhus er nemlig inviteret inden for i netværksorganisationen European Cities Marketing, der tæller stort set alle de større europæiske byer, som ligger på turisternes hitliste.
 
”Der er stor konkurrence om turisterne i dag, så det er alfa og omega, at vi holder os ajour med nye trends og tendenser. Som en del af European Cities Marketing får vi mulighed for at trække på nogle af de branchetunge storbyers erfaringer og lade os inspirere i udviklingen af Aarhus som turistdestination”, siger direktør i VisitAarhus Peer H. Kristensen i en pressemeddelelse.
 
Forud for optagelsen i det europæiske netværk var Peer H. Kristensen i efteråret inviteret til at fortælle om #Aarhusmodellen på en European Cities Marketing konference i Luxemburg og om få uger går turen til Spanien, hvor Aarhus' gæsteservice igen er på programmet.

”I Aarhus gjorde vi for to år siden op med det traditionelle turistkontor, og flyttede informationen derud, hvor gæsterne er. Vi kalder det #Aarhusmodellen, og der er overvældende stor interesse for den utraditionelle måde at møde turisterne på. Stockholm mener eksempelvis, at Aarhus viser andre byer fremtiden i forhold til gæsteservice”, fortsætter Peer H. Kristensen.
 
European Cities Marketing er en netværksorganisation for de førende byer i Europa, hvor de kan få inspiration til at forbedre deres konkurrenceevne og styrke promoveringen af destinationen ved at udveksle viden og erfaringer, dele Best Practice, få indsigt i forskning, analyser samt benchmarking og ikke mindst udvide netværket.
 
Turismen i Aarhus har nærmest haft en eksplosiv vækst i de sidste tre år. De kommercielle overnatninger er således steget med 13 procent i perioden fra 2011 til 2013. Det samlede overnatningstal for 2014 er endnu ikke opgjort, men alt tyder på, at 2014 bliver et rekordår. Turisterne spenderer godt 3 milliarder kroner årligt i Aarhus.

null

Publiceret 19 January 2015 10:00