Steen Stavnsbo(K) har fået indfriet sine forventninger til det lokalpolitiske liv. Især i Teknisk Udvalg, hvor der er møde en gang om ugen.

Steen Stavnsbo(K) har fået indfriet sine forventninger til det lokalpolitiske liv. Især i Teknisk Udvalg, hvor der er møde en gang om ugen.

Konservativ byrådspolitiker:

“Jeg har fundet nye sider af mig selv”

Steen Stavnsbo(K) ser tilbage på sit første år i byrådet, hvor den politiske ja-hat er blevet flittigt brugt

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Hæsblæsende og utroligt lærerigt.
Det er nøgleordene, Steen Stavnsbo(K) nævner, når han skal beskrive sit første år som byrådsmedlem.
Den 50-årige erhvervsmand har kunnet drage flere fordele fra årelangt arbejde i flere danske og internationale virksomheder og bestyrelser i sin nystartede lokalpolitiske karriere.
”Jeg er rimelig effektiv i min forberedelse og er trænet i at sætte mig hurtigt ind i store stofmængder. Jeg læser hurtigt og er god til at forstå og huske tal, men beslutningsprocessen i byrådet er en anden, og som oftest er det ikke kun et økonomisk rationale, der skal følges, modsat i en erhvervsbestyrelse. Der skal tages andre hensyn, og så vi sidder jo ofte med ret forskellige versioner af virkeligheden,” siger han.
Steen Stavnsbo, som er bosiddende i Risskov, sidder både i Teknisk Udvalg og i Børn & Unge-udvalget.
”Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg holder mest af arbejdet i Teknisk Udvalg. Det er et område, jeg har stor personlig interesse for og indsigt i, og samtidig oplever jeg, at jeg er med til at flytte noget og skabe nogle resultater,” konstaterer han.
Det meste konkrete resultat som Stavnsbo og de Konservative har opnået, er den nye mobiltets- og vejfond - 'MOVE' der skal medvirke til at sikre bedre trafikal fremkommelighed i og omkring Aarhus.
“Vi har et rigtig godt kollegialt forhold i byrådet, men jeg føler nok, at jeg har lært især medlemmerne af Teknisk Udvalg endnu bedre at kende - men vi mødes jo også, som det eneste udvalg, hver eneste uge, for cirka halvdelen af alle byrådssager ligger i Teknisk Udvalg. Jeg synes, saglighed og faglighed er i højsædet i Teknisk Udvalg og det ideologiske i højere grad på bagsædet, og det passer min mentalitet rigtigt godt,” siger Stavnsbo.

Alt i alt et halvtidsjob

Som nyt byrådsmedlem har han brugt meget tid på at sætte sig ind i tingene og har i den grad haft den politiske ja-hat på i forhold til at deltage i mest muligt indenfor såvel som udenfor rådhusets mure.
”Byrådsarbejdet kræver meget forberedelse, og jeg vil vurdere, at det har været et halvtidsjob i det første år med byrådsrelaterede arbejde som møder, virksomhedsbesøg, workshops, seminarer, borgermøder og udvalgsture.
“Man må jo nødvendigvis gøre sine egne erfaringer. For at kunne prioritere rigtigt og sortere noget fra senere, må jeg i sagens natur først vide noget om det. På den måde kan jeg prioritere min tid bedst og finde en bedre balance mellem byrådsarbejde og så mit erhvervsvirke og bestyrelsesarbejde fremover,” pointerer det konservative byrådsmedlem.
Derfor har han bl.a. også foreslået, at nogle af de politiske udvalgsmøder kan foregå over Skype eller som telefonkonference, hvilket ville gøre det noget nemmere at forene et aktivt og internationalt erhvervsliv med det byrådsarbejdet.
“Jeg håber, at vi måske allerede i år kan nå at prøve det af på forsøgsbasis, og det ser jeg meget frem til. Vi skal jo følge med tiden og forny os, også i byrådet. Og så tror jeg mange af mine byrådskolleger også vil sætte pris på den fleksibilitet, det vil give i forhold til arbejde, studie, sygdom og familieliv,” siger Steen Stavnsbo, der mener, at byrådsarbejdet også har givet noget på det menneskelige plan:
“Jeg synes, jeg har fundet nye sider af mig selv, og det har været en god personlig udvikling for mig at blive byrådsmedlem. Jeg mener faktisk, at jeg er blevet en mere åben person af det, og så er jeg blevet mere tålmodig og bedre til at lytte,” siger han og tilføjer:
”Det har været utroligt spændende og lærerigt år med en hård tilpasningsfase i min kalender, som nok desværre ikke er helt optimeret endnu, men jeg har på ingen måde fortrudt, at jeg er gået ind i lokalpolitik. Jeg har til fulde fået indfriet mine forventninger og synes da selv, at min indsats nytter og er med til at gøre en forskel, og så kan man da vist ikke bede om meget mere.”

null

Publiceret 16 January 2015 07:00