Energi:

Aarhus er verdensmester i vind

Aarhus er blevet den første WindMade kommune i verden

Af
Louise Nyvang Burmeister

Aarhus Kommune har nu indfriet målet om, at mindst 25 procent af indkøb af strøm kommer fra vindenergi, og kan dermed kalde sig verdens første WindMade-kommune.
Bag WindMade står en lang række store internationale virksomheder og ngo'er. Formålet med mærkningsordningen er bl.a. at øge fokus på vindenergi som en effektiv energikilde og styrke markedet for vind-energi.

”Det her et vigtigt og spændende tiltag, som er blevet til i samarbejde med de organisationer, som dagligt arbejder for et bedre miljø. Det er også et udtryk for Aarhus Kommunes status som foregangskommune inden for vindenergi og er med til at understøtte vores styrkepositioner”, lyder det fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Som hjemsted for en række virksomheder, der ligger i den absolutte verdensklasse inden for vindenergi, og med en stærkt erhvervsklynge inden for cleantech har det været oplagt, at Aarhus Kommune bliver verdens første WindMade Kommune.


Vestas er stolt

Morten Albæk, Marketing- og kommunikationsdirektør i Vestas, ser det også som et vigtigt skridt:

”Ved at blive verdens første WindMade kommune fortsætter Aarhus med at være visionær og leder inden for vindenergi og bæredygtighed. At Aarhus bliver WindMade understreger, hvor vigtig Aarhus er for både Vestas og vindindustrien som helhed. Det er derfor også med stolthed, at Vestas har sit globale hovedsæde i Aarhus” siger han i en pressemeddelelse.


Aarhus Kommune arbejder på mange områder med en grøn omstilling for at nå kommunens mål om CO2-neutralitet i 2030. WindMade initiativet er et skridt i den rigtige retning, der understøtter den nationale omstilling, hvor vindenergi indgår som et bærende element i det fremtidige energisystem, da Aarhus Kommune med sit indkøb understøtter vindbaseret energi.

null

Publiceret 16 January 2015 11:30