På markerne her dukker der formentlig et nyt parcelhus-område op blandet med tæt lav bebyggelse.

På markerne her dukker der formentlig et nyt parcelhus-område op blandet med tæt lav bebyggelse.

Endelig:

Nyt bolig-område på vej i Tilst

Nu sker der snart noget på marken i hjørnet ved Tilst Vestervej og Gedingvej

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

“Vi forventer en afklaring omkring de særlige forhold for området inden 1. marts i år, hvilket betyder, at vi kan komme videre og få afsluttet lokalplansforslaget,” fortæller Steen Nielsen, arkitekt ved Planafdelingen under Center for Byudvikling og Mobilitet.
Området, han taler om, er det hjørne, hvor busserne holder i Tilst - altså hjørnet ved Tilst Vestervej og Gedingvej.
Området, der er kommunalt ejet, er lige nu blot en mark, men ikke desto mindre en mark med særlige drikkevandsinteresser, hvilket er én af årsagerne til, at der i dag stadig ikke er sket noget på grunden, selvom det er over fem år siden, at forundersøgelsen af området gik i gang.
“Byudvikling skal selvfølgelig ske sådan, at grundvandet beskyttes mod forurening. Og midt i det her forløb kom en statslig udmelding for, hvordan vi skal sikre vores grundvand endnu grundigere,” forklarer Steen Nielsen, som desuden oplyser, at der er sket nogle ændringer i planerne for området, siden høringsmaterialet i 2010 blev sendt ud til borgerne i området.
Der er nu ikke længere planer om ældreboliger og et plejecenter, efter ønske fra Sundhed og Omsorg. Derimod kommer der udelukkende parcelhusgrunde og såkaldt tæt lav bebyggelse. Desuden er regnvandsbassinet fra de første planer også skrottet. Steen Nielsen fortæller, at der har været ret stor interesse for området fra folk, som ønsker at købe en grund, og de folk har udvist undren over, at planerne endnu ikke er blevet realiseret.

Trafikken bekymrer

Fra formanden for Tilst Fællesråd, Knud Erik Byrialsen, er der glæde over, at det ser ud til, at der kommer en afklaring for området, men som så mange gange før er der særligt én ting, som bekymrer ham.
“Der sker rigtig mange ting i Tilst i øjeblikket, og det betyder samtidig meget mere trafik i vores by. Derfor forsøger vi stadig at råbe politikerne op: Udbyg ikke byen mere, før infrastrukturen er på plads.”

null

Publiceret 15 January 2015 07:00