Naturhistorisk Museum tilbyder masser af sjove og lærerige aktiviteter i skolernes ferier, hvilket rekordmange benyttede sig af i 2014.

Naturhistorisk Museum tilbyder masser af sjove og lærerige aktiviteter i skolernes ferier, hvilket rekordmange benyttede sig af i 2014.

Rekord:

Over 60.000 gæster på Naturhistorisk Museum

En særdeles velbesøgt efterårsferie danner grundlag for ny rekord på 61.375 gæster

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

For andet år i træk slår Naturhistorisk Museum i Aarhus sin besøgsrekord. Over 60.000 gæster har stiftet bekendtskab med ulve, danske fugle, dissektioner og masser af naturture omkring Aarhus og i Mols Bjerge i året der gik. Det blev et flot punktum på et år, hvor Naturhistorisk Museum også løb med prisen som Aarhus' bedste museum for børn af brugerne af børnibyen.dk.Et sprællevende museum

2014 har været et travlt år på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Først en travl vinterferie. Dernæst perfekt sommervejr til at drage på NaturXpeditioner i Universitetsparken som et nyt tilbud til børn og deres forældre, og sommeren blev rundet af med den gode nyhed, at Naturhistorisk Museum var valgt af brugerne af hjemmesiden Børnibyen.dk som Aarhus' bedste museum for børn. Men hvis der var én ferie, som man ikke kommer udenom som en vigtig årsag til besøgsrekorden, var det efterårsferien. Alle besøgsrekorder blev slået med en samlet besøgsfremgang over efterårets feriedage på hele 32 procent. Dermed blev det til 61.375 gæster i 2014.
Det er andet år i træk, at Naturhistorisk Museum markerer sig med besøgsrekord – i 2014 gennem et år præget af nye kulturoplevelser i Aarhus med genåbningen af Mosgaard Museum, de store udvidelser i Den Gamle By og Væksthusenes nye flotte drivhusanlæg.
"Så nu sætter vi næsen op efter et endnu bedre 2015,"  siger direktør Bo Skaarup, i en pressemeddelelse.
"Der er ingen tvivl om, at de flotte besøgstal i 2014 afspejler den positive gænge, som Aarhus som kommende europæisk kulturhovedstad er inde i. Museer i hele Danmark kaster støvet af sig i disse år, og museerne i Aarhus hører til blandt eliten i museernes kursskifte med stor kreativitet og mange nyskabende museumsoplevelser i byen," siger han.
Og museumsdirektøren fortsætter: "Besøget på Naturhistorisk Museum er en stærk familieoplevelse, som trækker mange børnefamilier til Aarhus. Museets udstillinger og de mange gratis naturture i Aarhus og omegn er et vigtigt kulturtilbud til forståelse af den natur, som vi selv er del af - i byen og i naturområderne."

null

Publiceret 13 January 2015 12:30