Clara Kirkegaard Nielsen med sin klasse, da hun fik besked om, at hun har vundet Saxos novellekonkurrence.

Clara Kirkegaard Nielsen med sin klasse, da hun fik besked om, at hun har vundet Saxos novellekonkurrence.

Skrivetalent fra Risskov til tops i konkurrence

Clara Kirkegaard Nielsen fra Risskov Skole blev nummer tre i Saxos landsdækkende skrivekonkurrence

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Fire unge forfatterhåb har modtaget nyheden om, at de er vindere af Saxos novellekonkurrence, og blandt vinderne er et lokalt skrivetalent fra Risskov Skole.
Som afslutning på Saxos gratis, online forfatterskole, Skrivedysten, udskrev Danmarks førende online boghandlen i oktober en novellekonkurrence for at opfordre alle landets unge med forfatterdrømme til at teste deres skrivetalent, og det har mere end 500 gjort.
Tredjepladsen gik nemlig til Clara Kirkegaard Nielsen, der går i 6.b på Risskov Skole. Hun var en af konkurrencens yngste deltagere, og hendes vindernovelle blev udvalgt blandt 501 bidrag. Hun får nu feedback på sin novelle af konkurrencens dommere, forfatterne Marie Oscilowski og Camilla Wandahl, og vandt en stor bogpræmie til sin klasse.

Rekordstor deltagelse

I år har lærere og elever haft større kendskab til Skrivedysten og novellekonkurrencen, der arrangeres for andet år i træk, og det kan mærkes på deltagelsen. Sidste år forfattede og indsendte 86 unge noveller til Saxo, men i år er tallet steget til 502, og derfor forventer Saxo endnu større deltagelse, når Skrivedysten igen afholdes næste år.
Skriveøvelserne fra dette års Skrivedyst findes her og kan fortsat bruges til inspiration og undervisning.

null

Publiceret 10 January 2015 12:00