17-årige Tobias Tokkesdal Edvardsen(t.h.) og 19-årige Asger Buus Andersen foran INCUBA i Skejby.

17-årige Tobias Tokkesdal Edvardsen(t.h.) og 19-årige Asger Buus Andersen foran INCUBA i Skejby.

Barndomsvenner sætter tryk på iværksætteriet

To teenagere har grundlagt trykkeri hos INCUBA Skejby

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Tolv kvadratmeter og 15 års venskab danner grundlag for Skejby Trykkeri, der er en af de iværksættervirksomheder, som har til huse hos INCUBA Skejby.
17-årige Tobias Tokkesdal Edvardsen og 19-årige Asger Buus Andersen har været naboer i Skejby, siden de gik med bleer. Og nu er barndomsvennerne sprunget ud som iværksættere sammen.
”Vi har kendt hinanden gennem hele vores opvækst og er rigtig gode venner,” fortæller Tobias Tokkesdal Edvardsen.
Han er godt i gang med handelsskolen, mens Asger Buus Andersen går på en 4-årig Team Danmark-linje og bliver student til sommer. Så er der også tid for ham til elite-tennis i Aarhus 1900 i en noget presset hverdag.
”Vi bruger nok 15-20 timer om ugen og er hernede i trykkeriet hver dag. Også i weekenderne. Vi tilbyder en bred vifte af forskellige tryksager lige fra flyers og plakater til foto-kalendere og visitkort. Men vi vil også gerne trykke hovedopgaver for universitetsstuderende,” fastslår Asger Buus Andersen.

Tobias Tokkesdal Edvardsen(t.v.) og Asger Buus Andersen foran hjertet i deres virksomhed, en trykmaskine. Den står i kælderen i et lejet lokale hos INCUBA.

Tobias Tokkesdal Edvardsen(t.v.) og Asger Buus Andersen foran hjertet i deres virksomhed, en trykmaskine. Den står i kælderen i et lejet lokale hos INCUBA.

Bruger teorien i praksis

Idéen til eget trykkeri opstod, da duoen så et behov for at kunne trykke deres eget materiale i høj kvalitet i forbindelse med andre virksomhedsprojekter, de gav sig i kast med.
”Vi fandt ud af, at vi kunne gøre det lige så godt selv. Og så kombinerer vi teorien fra skolen med praktiske udfordringer og problemstilling i trykkeriet,” fastslår Tobias.
Grunden til, at de endte hos INCUBA Skejby var først og fremmest pladsmangel. Indtil da huserede det lille trykkeri i et lånt kælderværelse hos en af deres venner. Derudover har det vist sig, at behovet for sparring med andre iværksættere og adgang til moderne mødelokaler er blevet indfriet.

Fået kunder i fællesskab

”Vi bor ikke så langt herfra, og der er masser af fordele ved at være her. Vi er blevet en del af et fællesskab og har faktisk fået flere kunder blandt de 120 virksomheder, som er her på INCUBA. Det er også fedt at lave noget for andre iværksættere,” siger Tobias Tokkesdal Edvardsen.
Det er ikke kun for fornøjelsen skyld, at de to iværksættere har kastet sig ud i trykkeri-projektet.
”Vi har begge smidt vores børneopsparinger i det her firma, og vi er på den gode side af 100.000 kroner nu. Men vi har også fritidsjob udover det her. Så det handler om at strukturere tiden godt og få plads til alt. Vores forældre synes, vi er en smule skøre, men de støtter os,” siger Asger Buus Andersen med et smil.
Makkerparret har overvejet, om venskabet kan holde til det.
”Vi har begge tænkt over, om trykkeriet kan ødelægge vores venskab, når der er penge mellem os, men vi mener, vi har et så godt venskab, at det kan være en fordel, for vi kender hinandens styrker og svagheder,” pointerer Tobias.

null

Publiceret 09 January 2015 09:00