Marc Laursen, Garik Badalan, Johan Sørum, Oskar Palsson, Helgi Halldórsson og Thomas Henriksen er mændene bag ’Chido’ i Mejlgade.

Marc Laursen, Garik Badalan, Johan Sørum, Oskar Palsson, Helgi Halldórsson og Thomas Henriksen er mændene bag ’Chido’ i Mejlgade.

Chido:

Mexicansk mad i Mejlgade

Konceptet hos ’Chido’ er simpelt. Friske burritos af høj kvalitet og i høj hastighed til omkring 50 kroner

Af
Jannik Schiermer Poulsen

At der åbner et nyt take-away sted, er der ikke noget underligt i.
Heller ikke slagord som ‘gode råvarer' og ‘billige priser' kan få nogen til at løfte et øjenbryn.
Slet ikke i Mejlgade.
Men der er alligevel noget særligt ved ‘Chido', som slog dørene op 1. januar.
Udover at sælge friske, mexicanske burritos skiller stedet sig ud fra de gængse madsteder i byen.
Stedet er nemlig startet af seks venner, som har lært hinanden at kende på Aarhus Universitet.
Og som alle har det til fælles, at de har rejst og boet i USA.
“Vi har allesammen talt om, hvor glade vi var for frisklavede burritos i USA, og at man burde kunne få det herhjemme også. Og vi tror, at tiden er moden til vores koncept nu, for der er kommet mere fokus på kvalitet. Især i Mejlgade,” forklarer Marc Laursen, som er en af de seks bagmænd, og fortsætter:
“Vi vil kombinere gode råvarer med en hurtighed, man kender fra fastfood. Det kan vi gøre ved at koncentrere os om nogle få retter, som vi er 100 procent fokuserede på.”

En broget skare

De seks venner er henholdsvis to fra Danmark, to fra Island, en fra Letland og så en nordmand.
Og deres studieretninger er ligeså forskellige som deres nationaliteter, og faktisk er det kun islændingen Helgi, som er kok.
Resten har fagligheder indenfor finansiering, marketing og logistik, hvilket vennerne ser som en stor fordel i forhold til ambitionerne.
“Der er ingen af os, der er særlig teoretisk anlagt. Vi vil ud og bruge vores viden, og vi brænder for at skabe vores eget. Vi kender konceptet fra USA, og vi tror på vores produkt, så vi ser også mulighed for at skabe noget større,” siger Marc Laursen og understreger, at fokus ligger helt og aldeles på spisestedet i Mejlgade.
Vennerne er utroligt glade for den opbakning, de har fået til projektet, og ‘Chido' havde allerede fået 1250 likes på Facebook, før de overhovedet havde serveret deres første burrito.
“Folk har virkelig været begejstrede for vores idé, og især de, som har rejst i USA, har jublet over udsigten til gode burritos. Og så er Mejlgade en spændende gade at prøve konceptet af i, for folk ved godt, at man spiser godt hernede,” siger Marc Laursen og forklarer, at de ser de andre spisesteder mere som et trækplaster til gaden end som truende konkurrenter.
'Chido' langede 350 burritos over disken på tre timer, da den havde prøveåbning 30. december.
“Det var fedt, at vi fik mulighed for at stressteste vores kapacitet på den måde. Det gik godt, selvom enkelte kunder måtte vente lidt længe på betjening. Og så fik det en relativt travl åbningsdag til at virke nærmest rolig,” fortæller en glad Marc Laursen.

null

Publiceret 08 January 2015 07:00