Sådan så det første fuldtudviklede menneske ud. Han er i gang med at male sig. På trappen ved Moesgaard Museum kan man se hele menneskets udvikling.

Sådan så det første fuldtudviklede menneske ud. Han er i gang med at male sig. På trappen ved Moesgaard Museum kan man se hele menneskets udvikling.

Det nye Moesgaard Museum er et kæmpe hit

Det er væltet ind med gæster på museet, hvor der kommer nye tiltag i fremtiden

Af
Camilla Olesen

“Det er gået godt på alle måder. Der har været utrolig mange tilfredse mennesker, og folk er meget begejstrede, og så kan jeg jo kun være tilfreds.”
Sådan lyder det fra direktør på Moesgaard Museum, Jan Skamby Madsen, om de første måneder efter åbningen af det nye museum.
Siden dronning Margrethe åbnede museet i oktober 2014, har der været omkring 92.000 besøgende igennem, hvilket er langt over forventet.
“Det er det dobbelte af, hvad vi havde ventet. Det har betydet, at vi har været nødt til at få flere ansatte i caféen. Der har været rigtig travlt, og der har været kø hele tiden,” siger Jan Skamby Madsen, der inden museet åbnede, ikke havde troet, at der ville være så mange mennesker, der ville benytte café-området.

En stor succes

Jan Skamby Madsen er overbevist om, at den store succes med det nye museum skyldes, at man er lykkes med at henvende sig til tre generationer, som tanken har været fra begyndelsen, og at udstillingerne har været gode.

Jan Skamby Madsen sidder her med en vikingefigur af den første biskop, Reginbrandt, der var i Aarhus, der dengang hed Aros.

Jan Skamby Madsen sidder her med en vikingefigur af den første biskop, Reginbrandt, der var i Aarhus, der dengang hed Aros.

Planlægningen i gang

Lige for tiden er man i gang med at gøre klar til den store Kina-udstilling i særudstillingslokale.
“Den skal stå i et halvt år, og det er den første rigtige særudstilling, vi laver. Vi er sikre på, at det bliver en hovedattraktion, og tanken er, at der skal være en stor særudstilling hvert år,” fortæller direktøren på museet.
Hvad den næste store udstilling kommer til at indeholde, kan han ikke komme nærmere ind på endnu, da han ligger i forhandlinger.
I løbet af 2015 er det meningen, at skoletjenesten på museet skal udbygges, da der indtil videre udelukkende har været rundvisninger for skolerne. Det er planen, at der skal laves udendørsaktiviteter, som for eksempel kunne være bueskydning og andre tiltag, så man kan udnytte terrænet omkring museet, som Jan Skamby Madsen betegner som pragtfuldt.

En legeplads til alle

Udover de konkrete aktiviteter, der bliver lavet i 2015, så glæder direktøren sig over, at folk har taget museet til sig og bruger det som en legeplads udenfor. Mens der har ligget sne, har der nemlig været en masse, der har kælket på taget af bygningen. Det har dog krævet, at der blev sat hegn op, så de kælkende ikke landede på Bispelundvej.
Der bliver også arbejdet på at lave to legepladser udenfor. Finansieringen er dog ikke på plads endnu, og derfor er det usikkert, hvornår de bliver en realitet, men Jan Skamby Madsen siger, at de nok skal komme.
Legepladser er dog ikke det eneste, Jan Skamby Madsen godt kunne tænke sig på det nye museum.
“Jeg har en drøm om at få musik herud. Det kunne være godt, hvis vi kunne holde koncerter med rock 'n' roll og jazz,” siger direktøren.
Det er dog kun på idéstadiet, og om det kan blive en realitet, må tiden vise.

null

Publiceret 08 January 2015 12:00