Karina Trosborg glæder sig, sammen med broderen Kenneth Trosborg, til mere overskud i hverdagen med kun ét bageri.

Karina Trosborg glæder sig, sammen med broderen Kenneth Trosborg, til mere overskud i hverdagen med kun ét bageri.

Bageriet Briançon lukker i Åbyhøj

Hos søskendeparret bag Briançon mangler energien til at drive to bagerier

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

31. januar er det slut med langtidshævet, stenovnsbagt brød fra Briançon i Åbyhøj. Søskendeparret Karina og Kenneth Trosborg, som ejer Briançon, lukker nemlig forretningen for at fokusere fuldt ud på bageriet i Aarhus C i stedet.
“Lukningen handler ikke om, at det er gået dårligt i Åbyhøj. Det er gået godt. Men jo større butik, jo flere udfordringer og jo mere administration er der også. Og de seneste par år er udfordringerne blevet større, end vi har ønsket det,” siger Karina Trosborg.
“Vores energi skal også være der til at drive to bagerier. I stedet for at nå dertil, hvor vi ikke har lysten og energien længere, så vælger vi nu at skære ind til kerneforretningen. Vi glæder os til at få mere overskud i hverdagen og til at kunne holde fokus fuldt ud på det, vi vil.”
Søskendeparret ser frem til selv at kunne vælge sine udfordringer og til at have tiden og overskuddet til at udvikle forretningen, som de lægger al deres hjerteblod i.
“Vi vil selv være så stor en del af forretningen som muligt, så vi ønsker ikke investorer ind over,” siger Karina Trosborg.
Butikken i Åbyhøj har eksisteret i seks år. Gennem alle årene er brødet blevet bagt i Aarhus C og transporteret til Åbyhøj, hvilket også har givet sine udfordringer. Men trods alle udfordringerne og lukningen, så er Karina Trosborg glad for at have været i Åbyhøj.
“Vi var ikke kommet hertil, hvor vi er i dag, uden Åbyhøj. Åbyhøj-butikken har udviklet os og udviklet kendskabet til butikken og givet os flere penge til at udvikle for. Vi vil gerne side tak for støtten til alle i Åbyhøj,” siger hun.
Hos formanden for Åbyhøj Fællesråd er der ærgrelse over lukningen af Briançon.
“Det er altid rigtig træls, når lokale handelsmuligheder lukker. Jeg kan kun opfordre til, at lokale borgere handler mest muligt lokalt,” siger Poul Bøje Schou, som mener, at butikslivet i Åbyhøj er blevet bedre og bedre over de seneste fem år.
“Når butikker lukker, så står der nogle klar til at åbne noget nyt,” siger han.

null

Publiceret 06 January 2015 09:00