Kasper Friis fik to priser, da han afsluttede uddannelsen som el-installatør. Her overrakt af Carsten Priess fra Tekniq. Foto: Dania.

Kasper Friis fik to priser, da han afsluttede uddannelsen som el-installatør. Her overrakt af Carsten Priess fra Tekniq. Foto: Dania.

Aarhus V-knægt fik både kammerat- og installatørpris

Af
Af Joan Frisk

Da Erhvervsakademiet Dania i Hadsten overrakte 2014-vinderen af brancheorganisationen TEKNIQ's installatørpris og årets kammeratskabspris, var det i år til en og samme person. Priserne gik til 29 årige Kasper Friis fra Aarhus V, der valgte at blive el-installatør for at kunne bruge matematik, økonomi og sine hænder.
"Det er meget overvældende for mig at modtage dem – især kammeratskabsprisen betyder, at jeg har været der for andre og har fået nogle kammerater, som jeg helt sikkert bliver ved med at se," smiler Kasper Friis, der sluttede sin uddannelse af med den højeste gennemsnitskarakter på ikke mindre end 11,8.
Kasper Friis har tidligere uddannet sig til elektriker, derefter tog han på handelsskole i Randers og blev elev som bankrådgiver ved Sparekassen Kronjylland.
"Men jeg kunne ikke sidde stille og havde brug for et job, hvor jeg i højere grad kunne bruge både hænder og hoved. Så derfor valgte jeg at tage den toårige uddannelse til el-installatør ved Erhvervsakademi Dania i Hadsten," fortæller den nyuddannede el-installatør, der glæder sig til at kunne cykle på arbejde ved Kemp & Lauritzens nye hovedkontor i Tilst og ikke længere studere.

Gennemsnit på 10

De studerende på den videregående uddannelse til el-installatør kan også prale af et særdeles godt gennemsnit.
Under den afsluttende eksamen i december blev det til et samlet karaktergennemsnit på 10 for de 16 studerende.
”Vi er naturligvis glade for, at vores faglige niveau er højt, og de dygtige studerende opnår gode karakterer. De studerende har arbejdet intensivt med deres eksamensprojekter, som er skrevet efter 9 ugers praktik i en selvvalgt virksomhed. Projekterne har haft en meget stor faglig bredde og de studerendes erfaringer fra praktikperioden har været i spil. Der er ingen tvivl om at torsdagens dimittender bliver meget værdifulde på arbejdsmarkedet” siger Eva Lund, der er campuschef for Dania i Hadsten.

Dimittenderne får job

Modsat andre videregående uddannelser kommer el-installatørerne fra Hadsten i job.
Faktisk har 92 % af sidste års færdiguddannede el-installatører fået arbejde, mens resten vælger at læse videre, viser den nyeste beskæftigelsesundersøgelse.
El-installatører planlægger, implementerer og varetager driften af systemer inden for stærkstrøm, hvor de løser komplekse tekniske problemer og arbejder med avanceret teknologi. Til januar starter endnu et hold op, og der er stadig ledige pladser.

Om uddannelsen til el-installatør:

Toårig videregående uddannelse på Erhvervsakademi Dania i Hadsten 
Uddannelsen til el-installatør består af en obligatorisk del, en valgdel, 10 ugers praktik og et afgangsprojekt
Undervisningen foregår som en kombination af holdundervisning, projekter, cases, gæstelærere og virksomhedsbesøg.
Som el-installatør kan du blive projektleder, rådgiver eller selvstændig
Jobmulighederne er meget gode – 92 % kommer i job, mens resten læser videre.

Publiceret 06 January 2015 07:00