800 Aarhus-elever til DM i Skills

Flere end 800 elever og lærere fra ti folkeskoler i Aarhus drager til DM i Skills i København 8. januar, hvor danmarksmesterskaberne i håndværksfag skydes i gang. Målet er, at eleverne får øjnene op for de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

”Det er helt afgørende for vores vækst og velfærd, at danske virksomheder har adgang til dygtige medarbejdere inden for alle områder. Vi har brug for gode håndværkere, der kan løfte vigtige opgaver inden for industri og produktion. Desværre vælger mange erhvervsuddannelserne fra, så det er vigtigt, at vi får sporet de unge og deres forældre ind på alle de muligheder, der ligger i erhvervsskolerne, og det kan DM i Skills bidrage til,” siger borgmester Jacob Bundsgaard, i en pressemeddelelse.
”DM i Skills er et fantastisk arrangement, hvor de unge på tæt hold kan opleve, hvordan det både kræver et stort talent, ambitioner og engagement at blive en god håndværker. DM i Skills giver prestige til erhvervsuddannelserne, og det er der brug for. Vi vil gerne have flere til at tage en erhvervsuddannelse, fordi vi kommer til at mangle arbejdskraft inden for mange fag, hvis den nuværende udvikling fortsætter. Et svendebrev rummer mange muligheder for et spændende arbejdsliv, og det skal vi blive bedre til at fortælle de unge og ikke mindst deres forældre,” siger Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.
”Det er det største antal elever gennem årene, når vi i år sender flere end 800 elever fra 10 folkeskoler af sted til DM i Skills. Jeg synes, det er flot med den store interesse fra skolernes side, og det viser, at DM i Skills kan noget helt særligt, når det handler om at vejlede de unge om erhvervsuddannelserne. Vi har en ambition om, at 95 procent skal tage en uddannelse, og flere skal gerne vælge en erhvervsuddannelse,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge.

null

Publiceret 06 January 2015 14:15