Jan Jønck kan nu kalde sig for Formel 4-kører. Arkivfoto.

Jan Jønck kan nu kalde sig for Formel 4-kører. Arkivfoto.

Jan Jønck fra Skødstrup drøner videre i Formel 4

16-årig racertalent rykker en klasse op og skal køre i Tyskland

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Jan Jønck skal i 2015 deltage i det tyske Formel 4-mesterskab. Efter en flot debutsæson i år i Formel Ford-klassen, hvor den 16-årige Skødstrup-dreng blev nummer 2 til DM, rykker han fra årsskiftet en klasse op.
RS Competition teamet, som Jan længe har været en del af, har besluttet at træde ind i det tyske Formel 4-mesterskab, og det er lykkedes at få en aftale i stand med teamchef Robert Schlünssen.
”Det har længe været min førsteprioritet at skulle køre Formel 4 til næste år, og jeg er rigtig, rigtig glad for, at det oven i købet bliver sammen med Robert og RS Competition. Det giver mig en masse tryghed og ro, at jeg på mange måder er i kendte rammer,” siger tilfreds Jan Jønck.
Hans sæson kommer til at bestå af otte løbsweekender, som indledes på Motorsport Arena Oschersleben ved Hannover i slutningen af april og slutter på Hockenheim i starten af oktober.
Når talen falder på, hvad den kommende sæson kommer til at byde på er Jønck realist:

En mere komplet kører

”Jeg forventer, at 2015 i høj grad kommer til at handle om læring. Jeg skal først og fremmest lære bilen at kende, og udvikle og tilpasse min kørestil til den her type af racerbiler. Jeg håber og tror da på, at jeg godt kan være med fremme i den sjove del af feltet, men jeg tør ikke sætte forventningerne for højt. Mit primære fokus bliver på at udvikle mig og blive en mere komplet kører,” siger han og fortsætter:

Superfed fornemmelse

”Jeg glæder mig til at komme bag rattet på en Formel 4-racer.Vi har arbejdet rigtig hårdt på at få det hele til at falde på plads, og nu kan jeg holde juleferie med ro i maven. Det er en superfed fornemmelse. Samtidig kan jeg ikke lade være med at blive både glad og stolt over, at Robert tror så meget på mig. Han kunne sagtens have valgt at satse på andre kørere, så det betyder rigtig meget for mig, at han viser mig så meget tillid og tror så meget på mine evner,” siger den lokale racerkører, der glæder sig til vintertræning.
”Nu skal jeg bruge vinteren til at forberede mig optimalt. Jeg skal bruge en masse tid i simulatoren for at lære banerne at kende, og jeg skal naturligvis holde min fysiske form ved lige. Heldigvis får jeg god hjælp fra Team Danmark og DASU(Dansk Automobil Sports Union, red.), som stiller en mentaltræner til rådighed for mig, så jeg har de bedst tænkelige betingelser. Jeg skal nok være klar, når sæsonen skydes i gang, og jeg glæder mig helt vildt.”

null

Publiceret 05 January 2015 09:00