Penge til veteranhjem i Aarhus er sikret

Af
Jannik Schiermer Poulsen

I går blev Forsvarsforligets partier enige om at tildele penge til etableringen af et veteranhjem i Aarhus. Veterancentret i Aarhus tildeles de 8,7 mio. kroner, som der er ansøgt om. Veteranhjemmet i Aarhus vil støtte de veteraner, der har udfordringer efter udsendelse.
Forsvarsminister Nicolai Wammen glæder sig over, at pengene nu er fordelt.
”Jeg er meget glad for, at Aarhus nu også får et veteranhjem. Det er et vigtigt tilbud, der kan hjælpe vores mest sårbare veteraner i Østjylland”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen i en pressemeddelse og tilføjer:
”Der er mange frivillige i Aarhus, som gør en kæmpe indsats for de danske veteraner. De frivillige veteranorganisationer supplerer indsatsen fra Forsvaret, staten, regionen og kommunen. Det er vigtigt, at vi politikere støtter og sikrer rammerne for den frivillige indsats.”
 

En styrket veteranindsats

Et veteranhjem i Aarhus vil være et vigtigt tilbud til at støtte veteraner og pårørende i Østjylland som supplement til det eksisterende veteranhjem i Fredericia.
Arbejdet med at finde en god placering er sat i gang.
Pengene til etableringen af veteranhjemmet i Aarhus er del af en samlet styrket veteranindsats.
3. september afsatte partierne i forsvarsforligskredsen med forsvarsministeren for bordenden 30 millioner kroner ekstra til veteranområdet.
Det betyder, at der også bliver etableret nye veteranhjem og soldaterrekreationer i Odense, Varde og Aarhus.
Eksisterende veteranfaciliteter rundt om i landet vil også få et markant løft.
Der bliver også mulighed for at støtte mindre projekter– blandt andet i Horsens og i Brabrand.
 

Publiceret 18 December 2014 10:00