“Det bliver en meget smuk rute med både skov, park og et golfområde,” siger Pablo Celis om den nye cykelsti. Arkivfoto

“Det bliver en meget smuk rute med både skov, park og et golfområde,” siger Pablo Celis om den nye cykelsti. Arkivfoto

2,8 millioner sikret til super-cykelsti

En supercykelsti fra Møllevangs Allé til Tilst er nu sikret økonomisk

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

I onsdags blev Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og SF på Borgen enige om at give 2,8 millioner kroner til en supercykelsti fra Møllevangs Allé til Tilst.
Budgettet er i alt på syv millioner kroner, og Aarhus Kommune står selv for resten. Dermed er alle pengene til cykelstien altså nu i hus.
“Det er super positivt, at vi nu har alt, hvad vi skal bruge. Aarhus er ikke den ideelle cykelby, da der er enorme højdeforskelle. På nogle strækninger er der 100 meters højdeforskel, og det ved vi, får folk til at lade cyklen stå. Derfor er vi udfordret i Aarhus, og supercykelstierne hjælper os godt på vej,” siger Pablo Celis, der er cykelbykoordinator i Aarhus.
Men hvad pokker er en supercykelsti så lige for en størrelse?
“Det er nogle attraktive korridorer for cyklister, som ligger væk fra de mest trafikerede veje. De er bredere, belægningen er god, og de er belyste. Det betyder en hurtigere og mere sikker vej for cyklisterne,” siger Pablo Celis.
Cykelstien til Tilst er en afstikker til den supercykelsti, som kører ved letbanen fra Aarhus til Lisbjerg til Skejby, og som åbner i 2017.
Ruten til Tilst bliver koblet på Skejby-stien via Møllevangs Allé. Herfra kører den op ad Paludan Müllers Vej og ind gennem Brendstrup Skov, hvor der i dag er en grusvej. Så kører den ved Blomstervej og ind ad en sti som kører parallelt med Østermarksvej. Cykelstien ender ud ved krydset Tilst Skolevej/Havkærvej.
“Det bliver altså en meget smuk rute med både skov, park og et golfområde. Og så bliver den meget sikker,” fortæller Pablo Celis.

Glad Aarhus-politiker

Det aarhusianske medlem af transportudvalget, Jens Joel (S), glæder sig i en pressemeddelelse over, at Aarhus har fået del i cykel-millionerne.
“Tilst et kæmpe byområde, og selvfølgelig skal det være så let som muligt at hoppe på cyklen og smutte ned i midtbyen for at arbejde eller handle,” siger han i pressemeddelelsen.

Publiceret 18 December 2014 07:00