DEBAT:

Byrådets sande ansigt

Af Lars Boje, byrådsmedlem for Liberal Allicance

Gang på gang hører vi fra Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF i Aarhus, at man skam bekymrer sig og gør meget for de udsatte, de ældre og handicappede.
Ja, ofte anklager de selvsamme partier andre for at ville ødelægge velfærdssamfundet.
Jeg skal ikke gøre mig til dommer om de i deres egen selvopfattelse bekymrer sig, men igen viser fakta og virkeligheden at de med deres prioriteringer og beslutninger muligvis siger ét, men gør noget andet.
Det seneste eksempel herpå er den friske rapport om danseområdet i Aarhus. Den bekræfter med al tydelighed det, som vi i Liberal Alliance har kritiseret.
I årene 2008-2013, hvor der blev skåret kraftigt på forskellige kerneområder, valgte Aarhus Byråd at øge tilskuddet til danseområdet med 52 procent.
Med krise-retorik begrundede man de nødvendige nedskæringer. Man beklagede, men henviste til den økonomiske situation. alt imens man bag murene blev enige om, at der skam var områder der ikke behøvede at spare. De skulle tværtimod have flere penge. Mange flere penge.
I disse år havde vi altså et socialdemokratisk ledet byråd, der mente at det var langt vigtigere at bruge penge på dansetrupper end på handicappede, ældre og svage.
De vil sikkert påstå noget andet, men fakta fra en rapport, som de selv har bestilt kan de ikke løbe fra.
De vil sikkert bortforklare det med at det skam også er vigtigt med et rigt kulturliv og pengene er fra forskellige kasser. Men intet de kan sige ændrer virkeligheden I perioden 2008-2013 valgte man at øge tilskuddet til danseområdet med 52 procent.
Det virker derfor ærligt talt som tom politiker-spin, når de siger at de skam prioriterer ældre og handicappede. Ja, det gør de muligvis, men ikke så meget som dansetrupper.

Publiceret 09 December 2014 08:00