120 solcellepaneler bliver over de næste to år sat op på hver af Langkærparkens 34 blokke.

120 solcellepaneler bliver over de næste to år sat op på hver af Langkærparkens 34 blokke.

Danmarks største solceller er i Tilst

Langkærparken i Tilst har Danmarks største solcelleanlæg på almene boliger

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

De 34 blokke i Langkærparken begynder netop nu at få lagt solceller på tagene som et led i den store renovering, der netop nu er i fuld gang, i forbindelse med Hellhedsplanen for området.
Dermed får Langkærparken Danmarks til dato største solcelleanlæg på almene boliger.
De 120 solcellepaneler på hver blok bliver sat op over de næste to år, og de bliver lavet løbende i takt med, at hver enkelt blok bliver færdigrenoveret. Det får betydning for Langkærparkens beboere, som allerede efter det første års drift kan spare penge på elregningen.
“Fra første driftsår er der overskud. Langkærparken får en indtægt på 1.6 millioner kroner. Efter driftsomkostninger og afdrag på lån er betalt deraf, kan beboerne spare på elregningen,” forklarer Martin Elkjær fra Navitas Rådgivende Ingeniører, som AL2bolig har valgt som bygherrerådgiver i Langkærparken.
Martin Elkjær fortæller, at der generelt kommer en større og større interesse fra lejere i forhold til at få solceller. Det er da også Langkær-beboerne selv, som har ønsket, at solcellerne blev prioriteret i renoveringen.
“Efter i flere år at have projektet klart, så er det først nu, at den rigtige lovgivning er til stede, så vi kan få solceller i Langkærparken. Vi er rigtig glade for at komme i gang, så vi kan begynde med at være energirigtige,” udtaler formanden for afdelingsbestyrelsen i Langkærparken, Randi Smitsdorf, i en pressemeddelelse.
Solcellerne betyder 666 ton mindre CO2 årligt.

Publiceret 04 December 2014 09:00