På disken kan kunder donere pengebeløb til de udsatte familier. Penge, som bliver brugt på julegaver.

På disken kan kunder donere pengebeløb til de udsatte familier. Penge, som bliver brugt på julegaver.

Julehjælp:

Trøjborg-salon er der for de udsatte familier

Nystartet skønhedssalon på Trøjborg har stor succes med julehjælp

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Selv om Anni Friis har travlt med at få sin nystartede skønhedssalon på Trøjborg op at køre, har den 27-årige aarhusianer tid til at hjælpe andre.
Ejeren af 'Salon Decus' på Peder Skrams Gade har nemlig kastet sig ud i et stort velgørenhedsprojekt, hvor 15 familier gennem den landsdækkende organisation 'Julehjælpen' kommer ned for at få behandlinger en dag i december. “Det var slet ikke planlagt. Velgørenhed har altid været vigtig for mig, og jeg har tidligere været med til at samle en masse penge ind til Kræftens Bekæmpelse,” fortæller Anni Friis.
For fire uger siden slog hun dørene op for salonen, hvor man kan få ordnet vipper, negle og blive klippet.
“Det startede med, at Julehjælpen visiterede udsatte familier til vores salon, så de kunne komme herned for at få en gratis klipning en dag i december. Men det greb hurtigt om sig, men jeg havde aldrig forestillet mig, at vi kunne få fat i så mange gaver,” siger hun.
Det har foreløbigt resulteret i, at der er 21 sponsorer, som har doneret gaver til de udsatte familier. Gaver de får overrakt, når de kommer ned i salonen.
Anni Friis nævner Slagterriget som en af de meget velvillige givere. Slagterbutikken har doneret en julepose til hver af familierne med alt, hvad man har brug for til en stor julemiddag.
“Motivationen for mig ligger i at hjælpe, Jeg er selv mor, og det får altså ens solidaritetsfølelse til at vokse med 9.000 procent. Jeg bliver ramt, når en ti-årig pige ringer ind og fortæller, at hun ønsker sig et juletræ til jul,” siger salonejeren og nævner, at hun må lade frisøren Kathrine Østergaard tage telefonen, når der er en udsat familie fra julehjælpen, der ringer. For Anni kan ikke lade være med at fælde tårer.
“Jeg har selv siddet lidt hårdt i det på et tidspunkt, så jeg kan godt sætte mig i deres sted. Børn også have en normal jul som muligt. Vi bliver nødt til at hjælpe hinanden.”

Frisøren hos Salon Decus, Kathrine Østergaard, har rullet den røde løber ud på Peder Skrams Gade på Trøjborg.

Frisøren hos Salon Decus, Kathrine Østergaard, har rullet den røde løber ud på Peder Skrams Gade på Trøjborg.

Publiceret 03 December 2014 12:00